Vesti > Srbija

PIROMAN zapalio 18 OBJEKATA, POLICIJA bespomoćna - NEMA DOKAZE

Meštani sela Gložje kod Bosilegrada su svakodnevno u strahu

Izvor: K1info/Direktno.rs

31/03/2023 > 14:15

podeli vest:

PIROMAN zapalio 18 OBJEKATA, POLICIJA bespomoćna - NEMA DOKAZE
Foto: Freepik.com


U poslednje dve godine u selu Gložje kod Bosilegrada zapaljeno je ukupno 18 objekata, najviše kuća, a počinioci su nepoznati.

Meštani ovog sela su svakodnevno u strahu, ali policija nema dokaza, kako je rečeno oštećenima, ko pali vatru.

Nedavno, pre dvadesetak dana u potpunosti su izgorela dva objekta, odnosno kuće Slavče Ivanova u ovom selu i kako mu je rečeno u policiji, iako postoje tragovi između objekta, kuće su izgorele zbog električne instalacije.

 U jednoj od tih kuća je potpuno isključena struja i stvarno je nemoguće da je požar izazvan neispravnom elektroinstalacijom. Zaista više ne znamo šta da činimo. Svi koji žive u samom selu su u strahu, ugrađuju kamere, sijalice sa senzorima i trzaju se na svaki lavež pasa. Prosto je neizdržljivo - jada nam se Slavčo.

On dodaje da postoje sumnje ko bi mogao da stoji iza ovih paljevina i da su to svi oštećeni vlasnici objekta kazali lokalnoj policiji, ali da u ovoj stanici tvrde da za njihove navode nema dokaza.

- Prošle godine je moja kuća, ova što je sada zapaljena obijena i iz nje je sve izneto što vredi. Sada su obe i starija i nova u potpunosti izgorele - dodaje naš sagovornik.

Foto: Pixabay.com

 

Ovo nije samo njegova muka, već i svih meštana sela. Prvi Slavčetov komšija ostao je bez štale, a svoju porodicu izdržava od stoke koju čuva. On nema novca da je ponovo sagradi, a niko se i ne trudi da pronađe počinioca.

Samo je u jednom slučaju, od svih osamnaest, osumnjičeni priznao da je zapalio jednu kuću i plevnju.

 

 

 

Ostavite komentar