Vesti > Srbija

Zimska IDILA na kraju marta: Snežna MEĆAVA preko noći OKOVALA Goliju

Na pojedinim delovima Golije visina novog snežnog pokrivača dostigla je 20 centimetara

Izvor: K1info/RINA

29/03/2023 > 18:41

podeli vest:

Zimska IDILA na kraju marta: Snežna MEĆAVA preko noći OKOVALA Goliju
Foto: RINA


Iako je kraj marta jaka snežna mećava ponovo je pogodila terititoriju opštine Ivanjica. Na pojedinim delovima Golije visina novog snežnog pokrivača dostigla je 20 centimetara.

Na teren je odmah upućena teška mehanizacija JP Putevi Ivanjica kako bi se pročistila deonica koja preko planine Golije spaja Ivanjicu sa Novim Pazarom.

- Vozila su uspela da se probiju preko ovog prevoja na samom vrhu Golije, ali vetar koji je jak na ovom mestu preti da nanese veću količinu snega, zbog toga naše mašine dežuraju. Trenutno na kolovozu ima oko 10 centimetara utabanog, snega ali put je prohodan - rekao je za agenciju RINA, Vitomir Arsović iz ivanjičkih Puteva.

On dodaje da je i dalje na snazi 24-ovno dežurstvo, a u prvom stepenu pripravnosti putari su sve do 1. aprila.

- To podrazumeva četvrtinu naše mehanizaje koju smo angažovali kako bi kritičnu tačku Preko Brdo - Odraćenica držali prohodnom - ističe Arsović.

Meštani Devića koji žive podno ove planine kažu da je u mesecu martu na Goliji prava zimska idila, ipak nadležni podsećaju, da su i dalje na snazi zimski uslovi vožnje i da na ovu planinu treba krenuti isključivo sa zimskim pneumaticima.

 

 

 

Ostavite komentar