Vesti > Srbija

ISPLATA PENZIJA ZA MART 2023. počinje 4. aprila, PRVO LEŽE SAMOSTALCIMA

Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate

Izvor: K1info/Tanjug

28/03/2023 > 18:07

podeli vest:

ISPLATA PENZIJA ZA MART 2023. počinje 4. aprila, PRVO LEŽE SAMOSTALCIMA
Foto: Shutterstock


Prema kalendaru isplata u aprilu koji je objavio Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje, penzije će u ovom mesecu prvi primiti korisnici iz kategorije samostalnih delatnosti, kojima će penzije za mart, koje se inače isplaćuju u aprilu, početi da pristižu 4. aprila.

Penzije će istoga dana biti isplaćene i onima koji ih primaju preko tekućih računa i onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na poštanskim šalterima.

Dva dana kasnije, 6. aprila, počinje isplata za dve kategorije penzionera i to vojne i poljoprivredne, nezavisno od toga za koji način isplate su se opredelili.

Najbrojnija grupacija penzionera, oni iz kategorije zaposlenih, primanja će kao i obično dobiti poslednji, pa će onima kojima penzije stižu na kućne adrese ili ih podižu na šalterima pošta primanja početi da pristižu od 7. aprila, a penzionerima koji primanja dobijaju preko tekućih računa, od 11. aprila.

Sa ovim čekom najstarijima stižu isti iznosi kao i prilikom prethodne isplate.

 

Ostavite komentar

Miloš

Kakav ke to bezobrazluk PIO fonda da najbrojnija kategorija prima tek .11.aprila.Nevernici morali ste svima da date pre kat Uskrsa.Sram vas bilo,ali tako če biti dok su komunisti na vlasti.Pa posle tražite da glasamo za vas.

07.04.2023 11:35