Vesti > Srbija

Dragan iz Divaca očajan: Psi lutalice su mi ubili više od 20 ovaca

Jednom mi je stradalo šest, a pre izvesnog vremena za noć je stradalo čak 17 grla, tvrdi domaćin iz sela kod Prijepolja

Autor: Rina

03/08/2022 > 18:44

podeli vest:

Dragan iz Divaca očajan: Psi lutalice su mi ubili više od 20 ovaca
Foto: RINA


Dragan Novaković iz sela Divci kod Prijepolja danima se suočava sa strašnim scenama u svom domaćinstvu. Tokom noćnih sati, kako on kaže, psi lutalice su nekoliko puta zaredom upali na njegovo imanje i zaklali stoku.

Do skoro je imao veliko stado, ali grla je sada sve manje i manje. U poslednjom naletu, zaklali su mu dve ovce, koje je našao iza štale.

- Trenutno imam četrdeset ovaca i trideset jagnjadi. Moji psi svako veče laju i upozoravaju na opasnost. Kada izađem iz kuće, tada je već prekasno, zateknem jezivu scenu. Vidim da su već izvršili teror i kosti odvukli ka reci Lim. Jednom mi je stradalo šest, a pre izvesnog vremena za noć su zaklali čak 17 grla - kazao je za RINU, Dragan Novaković.

Usled ove velike opasnosti, bio je prinuđen da svoje preostalo stado preseli na drugu parcelu, dok je u štali ostala samo jedna ovca, koja je bežeći od predatora povredila nogu. Štetu koju su mu pričinili psi lutalice, kako kaže, nema račun da prijavljuje, a sa vunom koja leži u dvorištu ne zna šta će.

Foto: RINA

 

- Nudio sam svima da poklonim, nikome nije potrebna, čak sam nosio u konfekciju nadajući se da im treba, međutim, odbili su me jer ne otkupljuju. Ono što mi najteže pada, jeste što moram da sve ovo oteram na deponiju u koju opet ne mogu da uđem dok ne platim. Tako mi je šteta višestruka i ogromna - istakao je Novaković.

Od dodaje da ovce drži iz ljubavi i za potrebe posla kojim se bavi, ali sada se pita da li će to usled divljih "terorista" koji upadaju na njegovo imanje uopšte moći da se održi.

Ostavite komentar