Vesti > Srbija

Ivanjica i Dragačevo OKOVANI SNEGOM: Mašine čiste puteve do GROBLJA I ŠKOLA

Deonica preko Golije i dalje neprohodna

Izvor: K1info/RINA

05/02/2023 > 15:43

podeli vest:

Ivanjica i Dragačevo OKOVANI SNEGOM: Mašine čiste puteve do GROBLJA I ŠKOLA
Foto: RINA


Preko pola metra novog snega palo je tokom protekla 24 sata na teritoriji ivanjičke opštine. 

Osim deonice preko Golije koja je potpuno neprohodna, odsečeni su i pojedini nekategorisani seoski putni pravci. Teška mehanizacija na teren je poslata po prioritetima.

- Mašine smo hitno poslali u sela u kojima se danas obavljaju sahrane. Zatim, tamo gde ima đaka koji idu u školu i pacijenata koji primaju dijalizu. Količina snega nije napravila toliki problem, koliko je to učinio vetar. Na pojedinim mestima nanosi dostižu visini i od dva metra. Pomažemo meštanima kojima je to potrebno, a čim vremenske prilike dozvole biće pročišćeni svi putevi. Za sada nije bilo potrebe da intervenišemo motornim sankama - izjavio je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Sneg je tokom noći padao na teritoriji čitavog Dragačeva, u nižim predelima ga ima oko 10, a u višim oko 30 centimetara. Svi putevi prvog reda su pročišćeni, trenutno se radi na čišćenju Opštinskih puteva drugog reda.

- Nekategorisani putni pravci se čiste od strane mesnih zajednica uz pomoć goriva koje su dobili od strane Opštine. Snabdevanje vodom je uredno, kao i grejanje. Što se struje tiče, jedino je dalekovod ka Dljinu iskočio iz napajanja i ima nekoliko problema u Vranjici na niskom naponu, ekipe su na terenu i očekuje se uskoro uključenje - rekao je Milivoje Dolović za RINU predsednik opštine Lučani.

 

Ostavite komentar