Vesti > Srbija

Tanjug potpisao UGOVOR O MEĐUAGENCIJSKOJ SARADNJI sa grčkom ANA-MPA

Glavna i odgovorna urednica Tanjuga Jovana Joksimović naglasila važnost saradnje velikih agencija, posebno u borbi protiv lažnih vesti

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 14:33

podeli vest:

Tanjug potpisao UGOVOR O MEĐUAGENCIJSKOJ SARADNJI sa grčkom ANA-MPA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Novinska agencija Tanjug i vodeća grčka novinska agencija ANA-MPA potpisale su danas ugovor o međuagencijskoj saradnji. 

Sporazum je u ime Tanjuga potpisala glavna i odgovorna urednica Jovana Joksimović, a u ime ANA-MPA generalni menadžer grčke novinske agencije Aimilos Perdikaris.

Joksimović je naglasila važnost saradnje velikih agencija u Evropi, posebno u borbi protiv lažnih vesti.

- Da bismo otvorili vrata informacijama, moramo da sarađujemo i mi kao Tanjug smo krenuli da vraćamo saradnju sa velikim evropskim agencijama. Mi smo osnivači EANA-e, velike evropske agencije, i ono što je ideja u budućnosti jeste da se pravi EANA na balkanski način. Ova saradnja je samo jedan korak ka toj velikoj saradnji koju ćemo imati u budućnosti - rekla je Joksimović.

 

Današnje potpisivanje ugovora o saradnji znači da će Tanjug imati direktno pristup vestima grčke agencije ANA-MPA, kao i oni našim vestima i video servisima, što je, kako je objasnila Joksimović, veoma značajno budući da je ova saradnja u prošlosti već postojala između dva tradicionalno prijateljska naroda.  

- Nas se u Srbiji zaista tiče šta se dešava u Grčkoj. Protok informacija, bolje znanje, bolje informisanje... zato je ta saradnja nešto čemu se zaista radujemo u narednom periodu - istakla je glavna i odgovorna urednica Tanjuga.

Naglasila je da je važno dati informaciju, a ne opisivati je i tumačiti i zato će Tanjug pružiti tu mogućnost ljudima koji žive u Grčkoj kroz agenciju, zaključila je Joksimović. 

Generalni menadžer grčke novinske agencije Aimilos Perdikaris izjavio je da ova saradnja dolazi kao rezultat velikog prijateljstva Grčke i Srbije kao i želje da sarađujemo sa drugim agencijama, ne samo u regionu Balkana već i širom Evrope. 

- Naš je cilj da se proširimo i to želimo da uradimo zajednički, Tanjug i grčka novinska agencija. Mislim da je ovo samo početak. Danas smo počeli ovaj projekat, a u budućnosti ćemo proširiti saradnju i u regionu. Moramo se boriti protiv lažnih vesti i to je prioritet naše dve agencije - istakao je Perdikaris.

 

 

 

Ostavite komentar

Mladen Marković

Čestitam. Puno uspeha. Broj 1 u Srbiji.

03.02.2023 20:29