Vesti > Srbija

Jurić: Devojka koja je PRIJAVILA SILOVANJE u Nišu može da nam se obrati za pomoć

Spremni smo da sarađujemo, dodao je on, i budemo tu u svakom momentu i kao ohrabrenje i podrška

Izvor: K1info/Tanjug

05/01/2023 > 16:44

podeli vest:

Jurić: Devojka koja je PRIJAVILA SILOVANJE u Nišu može da nam se obrati za pomoć
Foto: Unsplash.com


 Osnivač Fondacije "Tijana Jurić" Igor Jurić poručio je danas da devojka koja je prijavila da je silovana veče pre dočeka Nove godine u Nišu, kao i njena porodica, mogu da se obrate fondaciji za pravnu pomoć i psihološku podršku. 

- Ukoliko im je potrebna pomoć, mogu da nam se obrate, spremni smo da pomognemo u vezi sa psihološkom i pravnom podrškom - rekao je Jurić za Tanjug. 

On je rekao da je informisan da se još jedan takav slučaj desio i u Novom Sadu i da će tim Fondacije u tom slučaju biti uključen kao tim podrške. 

- Želimo samo da damo do znanja svim žrtvama, ukoliko imaju ovakve ili slične probleme, ukoliko žele sa nekim konkretno da razgovaraju, ili im je potreban bilo kakav vid podrške da nam se obrate - naglasio je Jurić. 

Spremni smo da sarađujemo, dodao je on, i budemo tu u svakom momentu i kao ohrabrenje i podrška. 

- Važno je da znaju da nisu sami. Treba da znaju, da bi mogli da se upuste u tako jednu delikatnu situaciju kao što je sudski proces - rekao je Jurić.  

Podsetimo policiji je 30. decembra 2022, oko 23 sata, prijavljeno da su 28-godišnjakinju iz Leskovca silovale četiri nepoznate osobe.

Policija je saopštila da su preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti, radi utvrđivanja svih okolnosti i činjenica prijavljenog događaja, kao i da su prikupljene informacije dostavljene Višem javnom tužilaštvu u Nišu na dalju nadležnost.

 

 

 


 

 

Ostavite komentar