Vesti > Region

Pogledajte PRVE SNIMKE SA MESTA NESREĆE gde se čovek SAMOZAPALIO U ZAGREBU! Lekari izneli LOŠE PROGNOZE (VIDEO)

Povređeni muškarac ima opekotine četvrtog stepena na gotovo celom telu

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

11/06/2024 > 14:38

podeli vest:

Pogledajte PRVE SNIMKE SA MESTA NESREĆE gde se čovek SAMOZAPALIO U ZAGREBU! Lekari izneli LOŠE PROGNOZE (VIDEO)
Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK/nr


Predstavnici Klinike za traumatologiju Kliničkog centra u Zagrebu saopštili su danas da je muškarac koji se zapalio ispred vlade Hrvatske životno ugrožen.

- Uprkos hitnoj reakciji Hitne pomoći, pacijent je zbog prirode i obima povreda životno ugrožen. Pratimo njegov razvoj, smešten je u Jedinici intenzivnog lečenja Odeljenja za opekotine - rekao je pretpostavljeni Klinike Dinko Vidović, prenosi Indeks.

On je dodao da povređeni muškarac ima opekotine četvrtog stepena na gotovo celom telu.

- Prognoze su loše, ali dajmo čoveku šansu da preživi. Preduzećemo sve što je moguće da spasimo čoveka. Često se susrećemo s opeklinama, ovako nešto godinama nismo imali - rekao je Vidović i dodao da je reč o muškarcu koji je rođen 1967. godine.

Dodao je da muškarac trenutno nije pri svesti, da je intubiran i da se o njemu trenutno staraju tri lekara. O tom slučaju oglasila se i hrvatska Vlada, čiji je portparol Marko Milić rekao da su svi u Vladi potreseni ovim slučajem.

- Svi smo, naravno, potreseni vešću da se čovek samozapalio na Trgu sv. Marka. Policija i sve nadležne službe hitno su reagovale kako bi povređenoj osobi što brže bila pružena pomoć - rekao je Milić.

Dodao je da je u trenutku incidenta premijer Andrej Plenković bio na sastanku sa ministrima finansija i privrede i da su čim su čuli šta se dešava odmah izašli ispred Banskih dvora na mesto nesreće.

Muškarac se jutros, posle 09 časova samozapalio na Markovu trgu, gde se nalaze Hrvatski sabor i zgrada vlade, van ograde koja okružuje Markov trg, nakon čega je prevezen u Kliniku za traumatologiju.

Ostavite komentar