Vesti > Region

NEMA ŠALE sa Abazovićem: PRONAĐENE CIGARETE vredne milione evra

Tovar trebalo da bude uništen u Nikšiću, a nestao kod Podgorice

Autor: k1info

03/10/2022 > 10:34

podeli vest:

NEMA ŠALE sa Abazovićem: PRONAĐENE CIGARETE vredne milione evra
Foto: ATA Images


Crnogorska policija je u blizini Podgorice, kod Veljeg brda, pronašla kamion pun cigareta koji je u subotu nestao na putu od carinskog skladišta "Zetatransa" ka Nikšiću, gde je trebalo da one budu uništene.

Ovu informaciju potvrdio je i premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović, obrativši se javnosti na Tviter nalogu.

- Pronađene ukradene cigarete! Nema šale sa državom! Uzvraćamo udarac! Pozdravljamo brzu reakciju nadležnih organa u nastavku suzbijanja krijumčarenja nelegalnih cigareta! Obećali smo i uradili: borba protiv kriminala bez pardona! - napisao je premijer na Tviteru.

Da podsetimo, vozač kamiona i jedan službenik Uprave prihoda i carina uhapšeni su u nedelju uveče zbog sumnje da imaju veze sa nestankom cigareta vrednih gotovo milion evra. To je deo cigareta koje su zaplenjene 6. septembra u Slobodnoj zoni Luke Bar.

 

 

Inače, početkom septembra u luci Bar zaplenjeno je oko 5.000 paketa cigareta bez akcizne markice, vrednosti tri miliona evra. 

Čelnici Vlade i Uprave prihoda su tada kazali da je to nastavak akcije "Tranzit" u okviru koje su policija i carinici, od maja do juna ove godine, u luci Bar oduzeli 150.000 paketa cigareta, čija se vrednost procenjuje na više desetina miliona evra.

 

 

 

Ostavite komentar