Vesti > Region

Čović:Čini se da je rešenje u tome da u parlamentarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da bi problemi u BiH bili rešeni usvajanjem izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH

Izvor: K1info

17/04/2024 > 22:24

podeli vest:

Čović:Čini se da je rešenje u tome da u parlamentarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH
Foto: Youtube PrintScreen/Al Jazeera Balkans


Spremni smo da pokušamo u narednih par dana da uputimo Izborni zakon BiH na odlučivanje u Parlamentarnu skupštinu i da vidimo na koji način možemo da deblokiramo evropski put, izjavio je danas predsednik SNSD-a Milorad Dodik.

- Žao nam je što je došlo do zastoja nakon dobijanja statusa pregovarača, došli smo u situacilu da tražimo rešenje - rekao je Dodik nakon sastanka partnera u vlasti na zajedničkom nivou - srpske strane, bošnjačke strane i lidera HDZ-a Dragana Čovića.

Predsednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je da bi problemi u BiH bili rešeni usvajanjem izbornog zakona BiH u Parlamentarnoj skupštini BiH, prenosi RTRS.

- Čini mi se da je rešenje u tome da do idućeg petka u parlamentarnoj proceduri usvojimo izborni zakon BiH - rekao je Čović.

Predsednik SDP-a Nermin Nikšić je istakao da mu je žao što je zaustavljen početni zamah.

- Ovaj današnji sastanak je završen na način da smo opredeljeni da, kako su to rekli i moji prethodnici, se pokušamo vratiti na EU put, da deblokiramo taj, da se okrenemo rešavanju pitanja. I ono što smo dosad postizali je da zajedničkim dogovorom dođemo do zakonskih rešenja koja ćemo mi donositi, a ne koja će biti nametnuta - rekao je Nikšić.

Foto: Shutterstock

 

Predsednik stranke Narod i pravda Elmedin Konaković istakao je da je danas tokom razgovora bio drugačiji ambijent i da su politički akteri uspeli da se  dogovore o "veoma, veoma teškim pitanjima".

 

Ostavite komentar