Vesti > Region

POBEDNIK popularnog ŠOU PROGRAMA U HRVATSKOJ ide na ROBIJU! Skandalozno - seksi plesač OPLJAČKAO Mekdonalds!

Zbog mnogobrojnih pljački, pored 6 godina zatvora moraće i da vrati veliku sumu novca

Izvor: K1info/index.hr

Autor: Kristina Jokić

14/02/2024 > 11:10

podeli vest:

POBEDNIK popularnog ŠOU PROGRAMA U HRVATSKOJ ide na ROBIJU! Skandalozno - seksi plesač OPLJAČKAO Mekdonalds!
Foto: Youtube/rekreacija.hr


Petar Bruno Bašić (31) 2016. godine svojim plesom na šipki postao je pobednik šou programa Supertalenat, da bi početkom prošle godine krenuo u pohod na zlatare, benzinske pumpe, ali i Mekdonalds u Zagrebu i okolini.

Policija ga je uhapsila u septembru i teretila za štetu od ukupno 140.000 evra, a od tada se nalazi iza rešetaka istražnog zatvora. Bašić je danas osuđen a sudilo mu se u lancima na nogama i sa lisicama na rukama.

Priznao je krivicu za sva dela koja mu se stavljaju na teret, pa je osuđen na kaznu od šest godina zatvora. U kaznu mu se uračunava i vreme provedeno u istražnom zatvoru od hapšenja 12. septembra do danas. Osim toga, oštećenicima treba da vrati svu imovinu koju je opljačkao.

Mora da vrati 163.128  evra

Sudija mu je savetovala da se ne žali, jer će tako brže preći iz istražnog zatvora na izvršavanje kazne. Takođe je objavila da će mu predmeti oduzeti prilikom hapšenja biti vraćeni, osim jednog suzavca koji mu je služio dok je pljačkao.

Bašiću će takođe biti vraćen sav novac koji je u trenutku hapšenja imao kod sebe, odnosno 1.590 evra koji su mu oduzeli policajci. Vraćena su mu dva zlatna lančića, srebrni prsten, nekoliko para patika i još nekoliko odevnih predmeta.

Sada je konačno poznato i koga je sve Bašić pokrao i za koliki je iznos oštetio pojedine objekte. Najviše je ukrao iz zlatara ZAKS i to 90.961 evro, zlataru Dario oštetio je za 47.500 evra, iz Ivero-prometa 19.595, a iz Mekdonaldsa je ukrao 2.045 evra, i drugi... Ukupno će Bašić svojim žrtvama morati da vrati 163.128  evra.

Kako je opljačkao Mekdonalds

Policija je objavila kako postoji osnovana sumnja da je u pet navrata došao do restorana brze hrane Mekdonalds, od toga po jednom u Riječkoj ulici, na Ljubljanskoj aveniji, Rudeškom putu i dva puta u Ulici 1. Pile, gde je maskiran došao do prozora i uz pretnju pištoljem zaposlenicima oteo novac. 

Ukupna materijalna šteta počinjena ovim kaznenim delima iznosi oko 23.000 evra.
 
 

Ostavite komentar