Vesti > Region

Dodik: Zadovoljan sam saradnjom Srpske i SPC, mi smo VERUJUĆI NAROD

Poslednjih 10 do 15 godina brojni hramovi sagrađeni u Banjalučkoj eparhiji

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Milena Gačević

20/01/2024 > 15:24

podeli vest:

Dodik: Zadovoljan sam saradnjom Srpske i SPC, mi smo VERUJUĆI NAROD
Foto: Tanjug/Foto Srna/Borislav Zdrinja


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je danas prisustvovao proslavi krsne slave Jovanjdan kod patrijarha srpskog Porfirija u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, izjavio je da je saradnja Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve tradicionalno dobra.

- Veoma sam počastvovan činjenicom da sam pozvan na krsnu slavu naše svetosti. Evo, upravo sam ovde u Patrijaršiji. Očekujem da će i on doći kod mene, za moj Đurđevdan. To je dokaz nekog mog dobrog osećaja, dobre saradnje, dobrog čoveka - rekao je Dodik.

Predsednik Republike Srpske čestitao je svima koji danas obeležavaju Svetog Jovana i istakao da je saradnja Republike Srpske i Srpske pravoslavne crkve tradicionalno dobra.

- U Republici Srpskoj je verujući narod i mi smo veoma posvećeni izgradnji novih hramova. Reći ću samo da je u poslednjih 10-15 godina samo u Banjalučkoj eparhiji izgrađeno preko 320 novih crkava, tri-četiri nova manastira i svuda smo zajedno to radili - naveo je Dodik.

Prema njegovim rečima, očekuje se i završetak rusko-srpskog pravoslavnog hrama u Banjaluci koji je, kako kaže, već stigao do krova.


 

Ostavite komentar