Vesti > Region

Širom Republike Srpske ORGANIZOVAN doček pravoslavne Nove godine, evo ko će sve PEVATI i gde

U Bijeljini doček pravoslavne Nove biće organizovan na gradskom trgu, gde će stanovnici Semberije moći da uživaju uz grupu "Legende"

Izvor: K1info/Tanjug

12/01/2024 > 22:00

podeli vest:

Širom Republike Srpske ORGANIZOVAN doček pravoslavne Nove godine, evo ko će sve PEVATI i gde
Foto: Tanjug/Marko Đoković


Širom Republike Srpske organizovan je doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, koji poštuju Srpska, Ruska, Gruzijska pravoslavna crkva, Sveta Gora i Јerusalimska patrijaršija.

Nova godina po Julijanskom kalendaru, pravoslavna ili srpska, čeka se u noći između subote i nedelje, 13. i 14. januara.

U najvećem gradu Srpske, Banjaluci, građane i mnogobrojne posetioce i ove godine očekuje etno spektakl.

Foto: Shutterstock

 

U izuzetno bogatom programu, koji počinje sutra uveče, nastupiće članovi pevačkih grupa kulturno-umetničkih društava "Pelagić" i "Čajavec", "Sveti Sava", "Piskavica", Muzički atelje Јelene Stanišić, Damjan Vračar, Balkan koncept orkestar, te mladi sugrađanin Danilo Milosavljević.

 

Zvezde večeri na dočeku pravoslavne Nove godine biće etno pevačica Danica Krstić i glumac i pevač Milan Vasić, a u okviru programa te večeri nastupiće i Trubački orkestar "Barka Bras".

U Bijeljini doček pravoslavne Nove godine biće organizovan na gradskom trgu, gde će stanovnici Semberije i okoline moći da uživaju uz grupu "Legende" i lokalni bend "Štrajk".

Za sve koji na otvorenom odluče da dočekaju ulazak u novo leto prema Julijanskom kalendaru, biće posluživano kuvano vino. Ugostiteljski objekti i u ovoj prazničnoj noći radiće neograničeno.

Foto: ATA Images

 

Na Trgu pravoslavlja u Derventi doček pravoslavne Nove godine biće uz nastup Јelene Tomašević, kojem će prethoditi i bogat program za decu.

Organizator dočeka je Srpsko prosvetno i kulturno društvo "Prosvjeta" iz Dervente, uz podršku Turističke organizacije grada i Narodne biblioteke "Branko Radičević", a uz pokroviteljstvo Gradske uprave. Tradicionalno, pre ponoći u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice biće služen moleban.

Foto: Shutterstock

 

I u Šamcu na Gradskom trgu biće organizovan doček pravoslavne Nove godine. Program počinje u 22.00 časa, planiran je nastup Mine Kostić, dok je za ponoć predviđen vatromet.

Foto: YouTube screenshot

 

U opštinama Pale i Istočno Novo Sarajevo biće organizovan doček pravoslavne Nove godine na otvorenom. Na Studentskom trgu u Palama od 22.00 časa biće održan koncert pevačice etno, duhovne i rodoljubive muzike Danice Crnogorčević, dok će sat ranije nastupiti sestre Milica i Maja Stanišić i Muzički ansambl "Pale".

Na Trgu Republike Srbije u Istočnom Novom Sarajevu od nastupiće beogradska grupa "Piloti", a za posetioce biće obezbeđeno besplatno kuvano vino.

Foto: Shutterstock

 

I na Trgu patrijarha Pavla u Brodu organizovan doček uz koncert, kuvano vino i čaj, te vatromet, najavljeno je iz lokalne Turističke organizacije. Koncert će održati pevačica Rada Manojlović u organizaciji Turističke organizacije Opštine Brod, pod pokroviteljstvom lokalne zajednice.

U Trebinju je većina ugostiteljskih objekata priredila bogat program za domaće stanovnike i posetioce povodom pravoslavne Nove godine, dok doček na otvorenom nije planiran, izjavila je direktor trebinjske Turističke organizacije Mirjana Putica.

Ona je rekla da očekuje da će Trebinje i za doček pravoslavne Nove godine biti puno i da će svi moći da odmore i uživaju u tom gradu i sadržajima koje nudi, kao i brojnim restoranima, kafićima i ostalim ugostiteljskim objektima, najavio je RTRS.

 

Ostavite komentar