Vesti > Region

NEVEROVATNO: Savet ministara NIJE IZGLASAO Dan žalosti u BiH povodom UBISTAVA U GRADAČCU

Vlada Republike Srpske prethodno je proglasila dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu i pozvala Vladu FBiH da učini isto

Izvor: K1info/Tanjug

14/08/2023 > 13:45

podeli vest:

NEVEROVATNO:  Savet ministara NIJE IZGLASAO Dan žalosti u BiH povodom UBISTAVA U GRADAČCU
Foto: sudbih.gov.ba


Savet ministara Bosne i Hercegovine na današnjoj hitnoj telefonskoj sednici nije izglasao odluku o proglašenju Dana žalosti u celoj državi nakon što je došlo do ubistava u Gradačcu.

Predlog je bio da Dan žalosti bude u sredu, preneo je portal Klix.ba. U međuvremenu je Vlada RS proglasila dan žalosti zbog ubistava u Gradačcu i pozvala Vladu FBiH da učini isto.

Nizama Hećimović, koju je u Gradačcu ubio njen partner, biće sahranjena danas, a porodica je zamolila da zvaničnici ne dolaze.

Nju je u petak uživo na Instagramu, pred očima devetomesečnog deteta, ubio partner Nermin Sulejmanović, koji je nakon toga otišao u grad i ubio još dve osobe a nekoliko ranio.

Sulejmanoviću je na meti bila cela jedna porodica, prilikom čega su ubijeni otac i sin, a majka je ranjena i životno ugrožena.

Sulejmanović je nakon toga na društvenim mrežama najavio da će počiniti još ubistava, ali pošto je umesto pravih metaka, u prodavnici dobio startnu municiju, iskoristio je jedan preostali metak da se ubije u momentu kada ga je policija pronašla, što je bilo više od dva sata nakon prvog ubistva.

Ostavite komentar