Vesti > Region

JOŠ JEDNA osoba nastradala u POPLAVAMA U SLOVENIJI, skoro cela zemlja POD VODOM: Šteta najmanje pola MILIJARDE EVRA

Pomoć Sloveniji posle nevremena u četvrtak i petak ponudile su, između ostalih, i Hrvatska, Austrija i Mađarska

Izvor: K1info

05/08/2023 > 17:48

podeli vest:

JOŠ JEDNA osoba nastradala u POPLAVAMA U SLOVENIJI, skoro cela zemlja POD VODOM: Šteta najmanje pola MILIJARDE EVRA
Foto: Tanjug/FOTO STA/ KATJA KOTBA/ bg


Beživotno telo muškarca pronađeno je danas nekoliko stotina metara od kuće u kojoj je živeo na obali Save u naselju Tomačevo, nedaleko od Ljubljane.

Prema prvim saznanjima pretpostavlja se da je muškarac nastradao u poplavi, preneli su lokalni mediji.

Policija je izvršila uviđaj i nastavlja prikupljanje informacija o svim okolnostima nesrećnih događaja, prenosi RTV Slovenije.

To je četvrta žrtva stravičnog nevremena u Sloveniji.

Premijer Slovenije Robert Golob izjavio je da se Slovenija suočila sa najgorom prirodnom katastrofom u svojoj novijoj istoriji i da je šteta koja je naneta nezamisliva i "verovatno veća od pola milijarde evra".

Na sednici proširenog Saveta za nacionalnu bezbednost Slovenije Golob je rekao da nema potrebe za proglašavanjem vanrednog stanja u zemlјi jer sistem civilne zaštite dobro funkcioniše, prenosi RTV Slovenije.

Foto: Tanjug/FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR

 

Slovenački premijer je naglasio da Slovenija ima jedan od najefikasnijih sistema civilne zaštite u Evropi, na koji može opravdano da bude ponosna.

Prema njegovim rečima nastaviće se i razgovori o pomoći koju nudi međunarodna zajednica.

- Pomoć Sloveniji ponudile su i Hrvatska, Austrija i Mađarska - rekao je Golob i najavio da će, gde god to bude moguće, u nedelјu raditi prodavnice sa prehrambenim proizvodima i one sa tehničkom opremom, a ponegde će radno vreme biti produženo.

Predsednik vlade Slovenije je ukazao da će prioritet biti plan kako da se osnaži sprovođenje mera hitne intervencije na terenu, ako bude potrebno i zaobilazeći sistem javnih nabavki, kako bi se obezbedio normalan život građana i što brže uspostavlјanje protoka lјudi i dobara.

 

Ostavite komentar