Vesti > Region

Turisti, oprez! Prevara na PRIMORJU: Nemica "pukla" 1.635 evra za APARTMAN koji NE POSTOJI

Policija upozorava ljude da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li postoje recenzije korisnika

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/07/2023 > 20:31

podeli vest:

Turisti, oprez! Prevara na PRIMORJU: Nemica "pukla" 1.635 evra za APARTMAN koji NE POSTOJI
Foto: Pexels.com


Da treba biti oprezan prilikom iznajmljivanja i plaćanja privatnog smeštaja na primorju najbolje pokazuje primer jedne Nemice koja je rezervisala apartman u hrvatskom mestu Cesarica, ali kada je došla shvatila je da je prevarena.

Naime, policija iz Karlobaga primila je prijavu 47-godišnje nemačke državljanke da je prevarena pri rezervaciji apartmana za letovanje.

Ona je u maju 2023. godine na jednoj internet stranici pronašla apartman u Cesarici, pa je uplatila 1.635 evra za rezervaciju smeštaja, piše Večernji list. 

Kada je 23. jula došla u Cesaricu na adresu iz rezervacije, shvatila je da je prevarena, jer je neko lažno nudio mogućnost rezervacije apartmana u toj kući, a više joj se niko nije javljao na telefonske brojeve koji su navedeni na sajtu.

Policija upozorava građane da budu oprezni prilikom najma apartmana ili kuća za odmor putem interneta, te da pripaze putem kojih oglasa i internet stranica pronalaze smeštaj i da provere da li za određeni smeštaj ima recenzija korisnika. 

Takođe je potrebno pripaziti da li je osoba koja iznajmljuje smeštaj stvarna i ujedno i osoba koja je za njega odgovorna.

Ostavite komentar