Vesti > Region

OTKRIVEN IDENTITET Rusa uhapšenog u CG: U ruke im pao Georgij Manukjan, ŠEF MAFIJE KRASNODARA

Ruski mediji otkrivaju da je ruski državljanin zvani “Žorik Tbiliski“, šef mafije u Krasnodaru i osuđivan je zbog šverca narkotika

Izvor: K1info/Tanjug

20/07/2023 > 10:56

podeli vest:

OTKRIVEN IDENTITET Rusa uhapšenog u CG: U ruke im pao Georgij Manukjan, ŠEF MAFIJE KRASNODARA
Foto: Shutterstock


Ruski mediji otkrivaju da je ruski državljanin uhapšen 13. jula na tivatskom aerodromu zapravo Georgij Manukjan, zvani “Žorik Tbiliski“, za koga kažu da je šef mafije u Krasnodaru i osuđivan je zbog šverca narkotika.

Crnogorska Uprava policije saopštila je ranije o ovom hapšenju navodeći iicijale G. M. i podatak da je reč o državljaninu Rusije.

“U januaru 2023. godine, 59-godišnji Manukjan je optužen da je zauzimao najviše položaje u kriminalnoj hijerarhiji”, naveo je ruski portal “bloknot-krasnodar", prenosi portal RTCG.

Manukjan je, dodaju, optužen pred ruskim sudovima u odsustvu, za šefa mafije “krunisan” je 1993. godine u Krasnodaru i od tada je bio umešan u kriminalne aktivnosti na Krasnodarskoj teritoriji. 

Navode da je Manukjan poslednji put bio u zatvoru 2017. godine zbog optužbi za iznudu, ali je 2020. godine odluka suda poništena. Poznato je, kažu, da je Georgij Manukjan više puta služio kaznu zbog droge.

Crnogorska policija je 13. jula saopštila da je na tivatskom aerodromu uhapšen državljanin Rusije G.M. (59) po poternici NCB Interpol Moskva.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, optuženi ruski kriminalac G.M. sproveden je sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici. 

"G.M. je u kontinuitetu od 1993. godine svesno zauzimao najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji u Krasnodarskom regionu u Rusiji, te koristio svoju najvišu poziciju u kriminalnoj hijerarhiji, autoritet i uticaj u kriminalnoj sferi kako bi organizovao, vodio i upravljao kriminalnim aktivnostima”, navodi se u saopštenju crnogorske policije.

Ostavite komentar