Vesti > Region

Kovačević zbog SREDNJEG PRSTA HIMNI dobio KRIVIČNU PRIJAVU: Tereti se za POVREDU UGLEDA Crne Gore

On je juče rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen

Izvor: K1info/Tanjug

05/07/2023 > 11:57

podeli vest:

Kovačević zbog SREDNJEG PRSTA HIMNI dobio KRIVIČNU PRIJAVU: Tereti se za POVREDU UGLEDA Crne Gore
Foto: Printscreen youtube/Cdmportal


U radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču se elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore, te će protiv njega biti podneta krivična prijava, saopšteno je danas iz Uprave policije.

Kako navode Vijesti, u saopštenju se dodaje da je nikšićka policija, u odnosu na video zapis koji je nastao 3. jula prilikom boravka Kovačevića na svečanosti obeležavanja 13 godina rada JU "Dnevnog centra za decu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić" prilikom intoniranja državne himne, upoznali nadležnog tužioca i preduzeli aktivnosti iz svoje nadležnosti.

Kovačević je u ponedeljak držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne na obeležavanju 13 godina rada Dnevnog centra.

On je juče za "Vijesti" rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je nameštao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

Kovačević je juče, nakon što je dao izjavu na zahtjev Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, ocenio i da je pozadina problematizovanja njegovog položaja tokom intoniranja himne pokušaj da se onemogući koaliciji Za budućnost Crne Gore (ZBCG), da na osnovu rezultata koje je postigla na izborima uzme učešće u budućoj Vladi.

Ostavite komentar