Vesti > Region

Tuča u parlamentu Severne Makedonije, "samo" troje povređenih

Tuča vladajućih i opozicionih poslanika u Skupštini Severne Makedonije zbog dnevnog reda

Autor: K1/index.hr

28/06/2022 > 11:11

podeli vest:

Tuča u parlamentu Severne Makedonije, "samo" troje povređenih
Foto: Youtube/Printscreen


Predsednik Odbora za evropska pitanja parlamenta Severne Makedonije Arbr Ademi (DUI) je šoljicom za kafu pogodio u lice opozicionog poslanika Alijanse za Albance Haljima Azirija u raspravi koja je nastala kada su opozicioni poslanici na silu pokušali da spreče usvajanje dnevnog reda.

 

 

Sukob je eskalirao kada je Ademi pokušao da zaključi dvosatnu raspravu o dnevnom redu, nakon čega su dva zastupnika Alijanse, Halil Snopče i Halim Neziri, istrčali za govornicu, a njih je pratila poslanica najveće makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE Dafina Stojanovska, koja je pokušala da isključi mikrofon.

Prema snimku koji je objavio makedonski portal 360 stepeni, odmah za njom, ispred mesta sa kojeg se vodi sednica, došlo je nekoliko poslanika stranke VMRO-DPMNE, a vidi se i kako jedan od njih, Antonio Milošoski, savija i vuče mikrofon na govornici ispred predsednika komisije Ademija.

To je izazvalo žestoku reakciju Ademija, koji je udario Milošoškog po ruci i oteo mu mikrofon, nakon čega nestaje ton, a zatim počinje da lupa po stolu i viče na okupljene poslanike.

Na snimku se ne čuje šta poslanici govore, ali Ademi u jednom trenutku uzima šoljicu za kafu i baca je na njih, pogodivši poslanika Alijanse Hilmija Azirija u obraz, a zatim baca i tacnu.

Ostavite komentar