Vesti > Region

Hrvatska ZANEMELA posle ZLOČINA: Oglasio se i advokat UBICE IZ SISKA

Osumnjičenom je oduzeta i jedna bomba, za koju on tvrdi da nije bila ispravna

Izvor: K1info/Tanjug

03/07/2023 > 21:01

podeli vest:

Hrvatska ZANEMELA posle ZLOČINA: Oglasio se i advokat UBICE IZ SISKA
Foto: Tanjug/Hina/Zdravko Strižić


Istražni sudija Županijskog suda u Sisku odredio je danas jednomesečni pritvor u Lipovici Nedžadu Fetiću, osumnjičenom za ubistvo, pokušaj ubistva, nedozvoljeno držanje oružja i izazivanje požara.

Pošto je ispitan u Županijskom državnom tužilaštvu u Sisku, pritvor mu je određen radi otklanjanja mogućnosti uticaja na svedoke, mogućnosti ponavljanja dela i opšteg interesovanja za slučaj koji je uznemirio javnost, prenosi Hina.

Njegov advokat po službenoj dužnosti, Danko Kovač,  izjavio je posle ispitivanja da se neće žaliti na tu odluku, jer smatra da je zbog velikog zanimanja javnosti za taj slučaj bolje da njegov branjenik ostane u pritvoru. 

Njegov je branjenik, kako je naveo, počinio više krivičnih dela - ubio je 45-godišnju komšinicu i teže ili lakše ranio više osoba, izazvao je požar u kom su dve kuće i jedan automobil potpuno izgoreli, a jedna kuća i automobil delimično.

Kovač je kazao da se danas njegov branjenik delimično branio, odnosno odgovorio je na neka od pitanja, a izrazio je i žaljenje zbog svog postupka.

O uračunljivosti svog klijenta nije želeo da se izjasni, jer je upravo ona jedan od najvažnijih predmeta istrage, koji bi mogao uticati na sudski postupak i konačnu sudsku odluku, prenosi hrvatska agencija.

Govoreći o krivičnoj prijavi, rekao je kako se njegovom klijentu na teret stavlja krivično delo ubistva, potom šest krivičnih dela pokušaja ubistva, jedno krivično delo nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, kao i dva krivična dela protiv opšte bezbednosti izazivanjem požara. 

Kod osumnjičenog, kako je naveo, nije pronađeno dodatno ilegalno oružje.

On se tereti da je pucao iz poluautomatske puške tzv. papovke. Oduzeta mu je i jedna bomba za koju tvrdi da nije bila ispravna.

Ostavite komentar