Vesti > Region

Slučajevi PODMETANJA EKSPLOZIVA u Rijeci POVEZANI? Policija UHAPSILA dvojicu OSUMNJIČENIH

Primorsko goranska policija uhapsila je sinoć dve osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava

Izvor: K1info/Tanjug

28/05/2023 > 17:42

podeli vest:

Slučajevi PODMETANJA EKSPLOZIVA u Rijeci POVEZANI? Policija UHAPSILA dvojicu OSUMNJIČENIH
Foto: Tanjug/Hina/Miljenko Klepac


Slučajevi podmetanja eksplozivnih naprava na riječkom području očigledno su povezani i imaju međunarodnu dimenziju, izjavio je danas hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović i dodao da je policija jučerašnjim hapšenjem dvojice osumnjičenih uklonila neposrednu opasnost.

Primorsko goranska policija uhapsila je sinoć dve osobe koje povezuje sa serijom postavljenih eksplozivnih naprava na području Rijeke od kojih je poslednja eksplodirala sinoć oko pola sata posle ponoći na Pećinama u Rijeci, prenela je Hina.

Policijski službenici su oko ponoći ispred trgovačkog centra u Kostreni pored Rijeke zatekli dve osobe, koje su ostavile ekspllozivnu napravu. Osobe su hrvatskog i nemačkog državljanstva i oni su osumnjičeni za postavljanje naprava.

Osumnjičeni su sa sobom imali i treću eksplozivnu napravu, utvrdila je policija.  

Božinović je izjavio da se radi o policijskom postupanju koje je počelo sa pronalaskom naprave kod hotela Ambasador u Opatiji u aprilu, posle čega je 21. maja postavljena eksplozivna naprava u Rijeci ispred trgovačkog centra.

- Te akcije su očigledno na neki način povezane. Policija je od prvog dana krenula u vrlo opsežno i dubinsko istraživanje - rekao je ministar, dodavši da je sinoćnji rezultat posledica ozbiljnog, kvalitetnog i profesionalnog rada.

Za motive i namere počinitelja rekao je da su stvar kriminalističkog istraživanja koje sledi, zaključivši da je ono što je očigledno u tim slučajevima bila neposredna opasnost policija sinoć rešila.
 

Ostavite komentar