Vesti > Region

U Bihaću PRIVEDEN tinejdžer koji je pretio MASAKROM

Onaj dečak što je ubio osmoro dece je kraljina za mene, izjavio je on

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/05/2023 > 14:39

podeli vest:

U Bihaću PRIVEDEN tinejdžer koji je pretio MASAKROM
Foto: Printscreen/Youtube


Mladić iz Bihaća, A. Z. (18), inače bivši učenik Mešovite srednje škole u tom gradu, priveden je u policiju nakon što je u objavi na društvenim mrežama zapretio da će počiniti sličan događaj koji se dogodio juče u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Ova informacija je za "Nezavisne" potvrđena iz policije, a on će u narednom periodu biti podvrgnut kriminalističkom ispitivanju te predat Tužilaštvu USK na dalje postupanje.

Kako je potvrdio Jusuf Mešić, v.d. komesara policije USK, policija je nakon dojave preduzela sve potrebne mere i radnje kako bi se ispitao celi događaj.

- O ovome slučaju smo primili više prijava od strane građana, ali i škole koju je pohađao ovaj učenik. O daljim merama odlučiće Tužilaštvo USK. Mislim da nema mesta za paniku i dezinformacije, ali svaka prijava se mora proveriti obzirom na ono što se dogodilo juče u Srbiji i ukupnu psihozu koja je svuda zavladala - kazao je Mešić.

Inače, na profilu ovoga mladića pojavio se post u vezi tragičnog događaja u Beogradu kada je 13-godišnjak počinio maskar u školi "Vladislav Ribnikar" u beogradskom naselju Vračar.

- Onaj dečak što je ubio osmoro dece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vreme za Ekonomsku školu u Bihaću. Biće nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbegavati, zbog toga će da bude teror - napisao je A. Z.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, pa je odmah reagovalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji.

U saopštenju koje je izdala ova škola navodi se kako ne treba širiti paniku i da nadležne institucije trenutno sprovode sve potrebne radnje o ovome događaju.

Informacija o ovom nemilom slučaju vrlo brzo stigla je do policije, što je jutros i potvrđeno iz MUP Unsko-sanskog kantona, piše Avaz.

- Imamo informaciju. Obaveštava se i tužilaštvo. To je osoba koja je poznata nama u policiji. Ne znamo koje je godište. Ja mislim da jeste maloletan. Ne znamo da li je iko prijavio. Mi smo to videli na društvenim mrežama i onda mi to po službenoj dužnosti proveravamo - rekao je Bahrudin Dželalagić, portparol MUP Unsko-sanskog kantona.

 

Ostavite komentar