Vesti > Region

Kao u FILMU- OPASAN redenicima SEJAO SMRT - Na Cetinju još jedna osoba ŽIVOTNO ugrožena

Posle tragedije na Cetinju u kojoj je stradalo 11 osoba iz Kliničkog centra kažu da se troje građana nalazi na intenzivnoj nezi

Autor: Tanjug

13/08/2022 > 09:30

podeli vest:

Kao u FILMU- OPASAN redenicima SEJAO SMRT - Na Cetinju još jedna osoba ŽIVOTNO ugrožena
Foto: Tanjug/Miloš Milivojević


Mediji danas u Srbiji i regionu prenose hroniku masakra na Cetinju.
Prema zvaničnim podacima, napadač je oko 15.30 ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjaka, potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku.

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga i rekao mu: "Pobio sam i tvoju i moju familiju", tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u krugu od 80 metara od njegove kuće, ubio je još sedam ljudi i ranio šestoro.

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva dečaka i majke, ušao u komšijsku kuću gde je ubio dvoje starijih sugrađana i teško ranio njihovog unuka, starog 32 godine.

Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina, koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu.

Borilović je ubio i jednog komšiju, a potom i svog ujaka, a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i dve komšinice.

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvoro komšija, kao i policajca koji je pokušavao da ga savlada.

Unakrsna vatra
Policajci koji su posle prijavljene pucnjave došli na lice mesta nisu uspeli da priđu napadaču, jer je otvorio vatru na njih.

Pucao je i u ekipu Hitne medicinske pomoći, onemogućavajući ih da ranjenim sugrađanima ukažu pomoć.

Nadležni kažu da još utvrđuju zbog čega se tridesetčetvorogodišnjak odlučio na svirepi čin i pozivaju na solidarnost sa porodicama žrtava.

 

Stanje povređenih

U Kliničkom centru Crne Gore (KC CG) hospitalizovane su četiri osobe ranjene u jučerašnjoj pucnjavi na Cetinju, jedna je stabilna, a na intenzivnoj nezi su tri, od kojih je jedna životno ugrožena, saopšteno je iz te ustanove.

U saopštenju se navodi da su van životne opasnosti i dva pacijenta zbrinuta u cetinjskoj bolnici, prenose podgorički mediji.

Jedna od ranjenih osoba hospitalizovana u KC CG trenutno je stabilna, van je životne opasnosti i smeštena je na Klinici za neurohirurgiju.

- Drugi pacijent je nakon prijema operativno zbrinut, ima povrede moždanih struktura i koštanih struktura glave, grudnog koša, životno je ugrožen i nalazi se u Centralnoj intenzivnoj jedinici - navode iz KC CG.

U saopštenju se dodaje da treći pacijent ima povredu trbušnih organa, dominantno jetre, operativno je zbrinut i na merama dalje intezivne terapije i monitoringa i takođe je smešten na intezivnoj nezi.

- Četvrti pacijent ima povrede vrata, grudnog koša, otvoreni prelom desne nadlaktice, takođe operativno zbrinut i dalje zahteva tretman u intenzivnoj jedinici - naveli su iz KC CG.

U Crnoj Gori danas je počela trodnevna žalost povodom stradanja građana u Cetinju, gde je u pucnjavi ubijeno 11 ljudi, među kojima i napadač.

U cetinjskom naselju Medovina, u blizini Vladinog doma, 34-godišnji muškarac otvorio je vatru na sugrađane i ubio 10 osoba, dok je šestoro ranjeno.

Napadač je pucao i na policiju, a u tom obračunu je ubijen.

 

 

Ostavite komentar