Vesti > Region

UNICEF suspendovao ANGAŽMAN sa Rambom Amadeusom zbog OPTUŽBI za seksualno zlostavljanje

Organizacija reagovala brzo pošto je obaveštena od strane Lejle Kašić

Izvor: K1info/Vijesti.me

12/03/2023 > 22:50

podeli vest:

UNICEF suspendovao ANGAŽMAN sa Rambom Amadeusom zbog OPTUŽBI za seksualno zlostavljanje
Foto: ATA Images


Producentkinja emisije "Dnevnica" na Radio-televiziji Crne Gore Lejla Kašić je putem Instagrama optužila crnogorskog muzičara Ramba Amadeusa za seksualno zlostavljanje, a tim povodom se oglasio i UNICEF.

S obzirom na to da je on ambasador dobre volje ove organizacije, Lejla je prvo UNICEF obavestila o slučaju, a usledio je njihov odgovor.

- UNICEF je upoznat s navodima protiv Antonija Pušića. Njegov angažman s UNICEF-om je suspendovan do daljnjeg. UNICEF ima politiku nulte tolerancije prema bilo kom obliku seksualno neprimerenog ponašanja, jer je ono u suprotnosti s ključnim vrednostima UNICEF-a - navodi se u saopštenju UNICEF-a, prenose "Vijesti".

Podsetimo, Kešić je na Instagramu podelila svoju ispovest.

- To je nedopustivo. Naravno da sam nazvana ludačom i glupačom. Posle verbalnog sukoba i završetka svega dobila sam poruku koja je bila samo još jedan pokušaj manipulacije, u kojoj govori da sam ja loše doživela njegov utisak da možemo da budemo dobri drugari - napisala je Lejla Kašić.

- Malo kada sam se kao sinoć osećala zbunjeno, nemoćno i nezaštićeno. A onda je preraslo u ljutnju i bes. Na kraju gađenje i nervni slom. Šta treba da se desi da bismo se osećale bezbedno dok obavljamo svoje svakodnevne aktivnosti? Koliko posramljenih žrtava je potrebno da bi nam bilo jasno da opravdanje ne postoji? Do kad da slušamo šta je trebalo MI da uradimo? Do kad će muškarci misliti da poštuju žene, ako bi reagovali samo na uznemiravanje i nasilje nad njihovim ćerkama/sestrama/majkama? Dokle, dokle, dokle više? - napisala je Lejla Kašić.

 

 

Ona je, u izjavi za "Vijesti", potvrdila ono što je podelila na svojim profilima na društvenim mrežama, ali i da je o incidentu izvestila predstavništvo UNICEF-a za Crnu Goru. Kašićeva je rekla i da se sve dogodilo u petak, tokom snimanja emisije.

Ekipa je za to, kako je kazala, saznala tek nakon što su se svetla kamera pogasila, iako u sirovom materijalu ima i video zapis u kojem je Pušić naziva "glupačom".

 

 

 

Ostavite komentar