Vesti > Region

Koji metak je presudio MASOVNOM UBICI sa Cetinja: TUŽILAŠTVO objavilo nalaze ISTRAGE

Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija, od kojih dvoje dece i teško ranio još šest osoba

Izvor: K1info/Tanjug

29/12/2022 > 18:33

podeli vest:

Koji metak je presudio MASOVNOM UBICI sa Cetinja: TUŽILAŠTVO objavilo nalaze ISTRAGE
Foto: K1info/Tanjug/AP/Instagram/Socijaldemokrate Crne Gore


Crnogorsko Više državno tužilaštvo saopštilo je danas da je prvi metak koji je pogodio masovnog ubicu na Cetinju Vuka Borilovića ispaljen iz policijskog pištolja.

Navode da je ocenjeno da je policajac zakonito i u skladu sa Zakonom u unutrašnjim poslovima upotrebio vatreno oružje i nanio smrtonosnu povredu Boriloviću, te da stoga protiv njega neće biti pokrenut krivični postupak.

Borilović je 12. avgusta na Cetinju ubio 10 komšija, od kojih dvoje dece i teško ranio još šest osoba, nakon čega je ubijen.

Borilović je, navodi se, usmrćen sa pet metaka.

- Od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja – pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja – pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu - kažu iz Tužilaštva.

Dodaju da nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, tužilaštvo smatra da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na Borilovića.

Tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti u odnosu na ubijenog Borilovića, preneli su podgorički mediji.

Ostavite komentar