Vesti > Politika

Nenad Čanak ide u POLITIČKU PENZIJU, na čelu LSV ga zamenio Kostreš

Čanak se na čelu Lige socijaldemkrata Vojvodine nalazio 32 godine

Izvor: K1info/Tanjug

19/11/2022 > 14:31

podeli vest:

Nenad Čanak ide u POLITIČKU PENZIJU, na čelu LSV ga zamenio Kostreš
Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović


Dosadašnji predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak nije se kandidovao ni za jednu fuknciju u partiji na izbornom kongresu stranke, a na njegovo mesto sešće dosadašnji generalni sekretar Bojan Kostreš, koji je danas izabran za novog lidera.

Portparol LSV-a Aleksandar Marton rekao je da je reč o redovnim izborima na kojima učestvuje 400 delegata iz čitave Vojvodine.

- Danas smo birali predsednika, članove predsedništva, glavnog odbora, statutarne komisije i nadzornog odbora. Ovo je i kongres iskazivanja snažnog jedinstva i opredeljenje Lige socijaldemokrata Vojvodine ka Evropskoj uniji, demokratizaciji, decentralizaciji Srbije i borbi protiv narastajućeg fašizma na ovim prostorima. LSV snažno obnovljena kreće u nove pobede - poručio je Marton.

Foto: Tanjug/Nenad Mihajlović

 

Marton kaže da trenutno u Srbiji ne postoji opredeljenje za brži ulazak u Evropsku uniju.

- Političari u Srbiji često vole da lutaju u svojim procenama.Tako je bilo 1990. tako je i danas.Tadašnji političari nisu shvatili da je Berlinski zid pao i okrenuli su se protiv Evrope i sveta. Danas ne shvatamo da je Rusija u potpunosti izolovana i da je to država koja nam je sa suprotne strane. Liga smatra da je trenutni put Srbije pogrešan i da je potrebno što pre uvesti sankcije Rusiji i okrenuti se zemljama zapada od kojih Srbija realno i živi - rekao je on.

Liga socijaldemokrata osnovana je 1990. godine. U Skupštini autonomne Pokrajine Vojvodine deluje kao opozicija od 2016.

Današnje glasanje je tajno, u nekoliko krugova. Izbor predsednika stranke očekuje se oko 16 sati.

Aktuelni predsednik, Nenad Čanak, na čelu partije nalazio se 32 godine.

- Ostaću član i prihvatiću kao vojnik partije svaki zadatak koji pred mene bude stavljen. Ostaću član, jer ja sam uvek bio član LSV koji trenutno obavlja funkciju predsednika. Taj trenutak je trajao 32 godine, ali je to i dalje trenutak, jer LSV mora da traje mnogo duže - poručio je Čanak.

 

Ostavite komentar