Vesti > Politika

Ponoš OPET UJEDINIO opoziciju - u kritikama na račun svoje stranke

Boško Obradović i portparolka SDS izneli iste primedbe na simbole Ponoševe stranke

Autor: blic.rs

07/07/2022 > 23:55

podeli vest:

Ponoš OPET UJEDINIO opoziciju - u kritikama na račun svoje stranke
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Tek što je osnovan, pokret kandidata na predsedničkim izborima 3. aprila 2022. godine Zdravka Ponoša "Srbija centar" (SRCE) već je izazvao reakcije, i to među strankama opozicije, što one nacionalno orjentisane ali i proevropske. Na tapetu su se našli ime i simboli nove političke organizacije.

Skraćenica Ponoševog pokreta SRCE skrenula je pažnju lideru Dveri Bošku Obradoviću koji, ime pokreta smatra, u najmanju ruku pozajmljeno uz opasku da zapravo Dveri na taj način šire uticaj.

- Puno nam je srce što je kolega Zdravko Ponoš prepoznao snagu slogana naše izborne kampanje Srcem za Srbiju i uzeo ga za ime svoje nove političke organizacije. Uticaj Srpskog pokreta Dveri raste kako na vlast tako i na opoziciju, a to i jeste smisao političkog delovanja. Srećno! - zajedljivo je lider Dveri čestitao Ponošu osnivanje novog pokreta Srbija centar.

Obradović, međutim, nije jedini predstavnik opozicije koji je komentarisao ime Ponoševog pokreta. Isto to, učinila je i Marina Komad, potparolka lidera SDS Borisa Tadića, koja je takođe sugerisala da je logo iskopiran i to upravo od Dveri.

Ostavite komentar