Vesti > Politika

Radoš Bajić reagovao posle usvajanja rezolucije: "HOĆEMO LI I OVE GODINE ZAPOSESTI OBALE CRNE GORE?"

U danu kada gospodari sveta žele da nam na čelo prilepe strašni beleg genocidnog naroda - obuzet sam ponosom, napisao je Bajić

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Milena Gačević

25/05/2024 > 12:38

podeli vest:

Radoš Bajić reagovao posle usvajanja rezolucije: "HOĆEMO LI I OVE GODINE ZAPOSESTI OBALE CRNE GORE?"
Foto: Antonio Ahel/ATA Images/shutterstock


Srpski reditelj i glumac Radoš Bajić nakon usvajanja rezolucije o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama ističe da je šokiran glasanjem.

Poznati glumac i reditelj je posebno šokiran zemljama iz komšiluka koje su glasale za usvajanje rezolucije - Hrvatsku, Crnu Goru, Sloveniju i Severnu Makedoniju.

Bajiću je neshvatljivo da narodi sa kojima smo nekada činili jednu državu mogu tako da se ponašaju.

On se na društvenim mrežama oglasio ovim povodom.

- Sunce se rađa nad Srbijom! Uprkos svemu. U danu kada gospodari sveta udruženi sa svojim poslušnim satelitima, žele da nam na čelo prilepe strašni beleg genocidnog naroda - obuzet sam ponosom. Daleko bilo da opravdavam užasni zločin koji se u krvavom i bezumnom ratu dogodio u Srebrenici. Znam da ne možemo ništa moćnicima kojima je sila, moć i dominacija na zemljinoj kugli večita opsesija. I onima zbog čijih zlokobnih nedela je u svim jezicima sveta reč "genocid" prepoznatljiva. Protiv kojih su ratovali Bata, Smoki, a pomalo i ja…

Ali, šta je sa našom "braćom" iz komšiluka sa kojima smo decenijama negovali tekovine "bratstva i jedinstva"? Šta je sa Janezima, a pogotovu Hrvatima i njihovim zločinima koji su u vrhu svetske antologije zla? Šta je sa braćom Makedoncima - pa bili i "severni"? Hoćemo li i ove godine u stampedu kao medonosne pčele zaposeti obale Grčke i Crne Gore? Tog drugog oka ispod čela pravoslavnog srpskog naroda - o kojem je pevao Njegoš? Ponosan sam što pripadam srpskom rodu - pitam se, kada ćemo se prizvati pameti? - napisao je on.

Ostavite komentar