Vesti > Politika

VUČIĆU PRIPADA epitet PRAVOG SRBINA! Jovićević za K1info o rezoluciji: Sada imamo jasnu sliku ko je VEKOVNI PRIJATELJ

Naš državnik Aleksandar Vučić je još jednom dokazao da mu sa pravom pripada epitet pravog Srbina

Izvor: K1info

Autor: Nemanja Negovanović

25/05/2024 > 08:10

podeli vest:

VUČIĆU PRIPADA epitet PRAVOG SRBINA! Jovićević za K1info o rezoluciji: Sada imamo jasnu sliku ko je VEKOVNI PRIJATELJ
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić/Tanjug/Peđa Vučković


Sednica UN u Njujorku održana je u četvrtak, a po mnogo čemu će ostati istorijska.

Politički analitičar Miljan Jovićević komentarisao je za K1info, sva dešavanja na sednici, ali i glasove pojedinih država, kako one pozitivne, tako i negatvine.

- Istorijska sednica u UN nam je dala jasniju sliku o tome ko nam je vekovni prijatelj, a ko treba da ode u prošlost. Bratska Rusija, kao vekovni prijatelj se jasno odredila, a presedan u korist naše države je napravila i Kina, i time jasno i transparentno pokazala da možemo da računamo na njih. Mnogo je država kojima treba posvetiti posebnu pažnju, koje su bile na strani istine, koje su glasale protiv rezolucije i one koje su bile uzdržane, a tu bi sa posebnim poštovanjem izdvojio Indiju i Mađarsku kao našeg suseda, kao i mnoge druge. Ovo je ključni trenutak da se revidira diplomatski odnos ka mnogim država i uspostavi jedna nova epoha - rekao je Jovićević za K1info.

Foto: Printscreen

 

On je objasnio da pored onih pozitivnih, ima i negativnih iznenađenja, ako se ona mogu nazvati iznenađenja.

- Još jedna država se upisala u legendu, ali u negativnom kontekstu. Poražavajuća je činjenica da je "bratska" Crna Gora sa kojom negujemo vekovne odnose, ovim njihovim glasanjem za rezoluciju, prst u oko gradjanima Srbije. Svestan sam činjenice da se veliki deo javnosti u Crnoj Gori ne slaže sa zvaničnim stavom podaničkom vlasti, koja je na snazi koja je ovom odlukom osramotila svakog zdravo razumnog čoveka. Verujem da će naša država preduzeti adekvatne reciprocitetne diplomatske mere, kada je reč o Crnoj Gori - objasnio je.

Kako kaže, Srbi su se, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, ujedinili.

- Naš državnik Aleksandar Vučić je još jednom dokazao da mu sa pravom pripada epitet pravog Srbina, da nas je njegovim predstavljanjem u UN sve ujedinio i da je jasno i glasno stavio do znanja kako se bori za interese svog naroda. Apsolutno smo svi u Srbiji ponosni na njegovo zalaganje pred celokupnoj javnosti. Upravo tim činom je zadobio još veće poverenje gradjana u našoj državi - istakao je Jovićević.

On nam je objasnio i potez ogrtanja zastave u UN.

Foto: Printscreen

 

- Kada se neko ogrne zastavom svoje države u UN i jasno reprezentuje nacionalne interese Srbije, to znači da ga je nemoguće usloviti na bilo koji način. Živeće Srbija - zaključio je Jovićević.

Ostavite komentar