Vesti > Politika

Oglasio se SNS o napadu na njihovu AKTIVISTKINJU: Ona nije jedina ŽRTVA, nasrću na žene samo zbog obeležja STRANKE

Ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali osudio je sve češće napade na aktiviste Srpske napredne stranke

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

13/03/2024 > 12:05

podeli vest:

Oglasio se SNS o napadu na njihovu AKTIVISTKINJU: Ona nije jedina ŽRTVA, nasrću na žene samo zbog obeležja STRANKE
Foto: Tanjug/Sava Radovanović/Jadranka Ilić


Potpredsednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke Ana Brnabić rekla je da su dve aktivistkinje SNS koje su juče u kasnim popodnevnim časovima napadnute na Zvezdari, od kojih devojka od 23 godine, napadnute isključivo zbog toga što su imale obeležja stranke.

- Samo zato što su na jedan ili na drugi način imali ili nosili obeležnja Srpske napredne stranke. Ni zbog čega drugog. Te osobe ženskog pola koje su nasilnici brutalno napali, su bile krive samo zato što su članice Srpske napredne stranke - rekla je Brnabić za TV Hepi. 

Dodala je da su tako u poslednja tri dana četiri žene napadnute na ulicama Beograda zbog toga što su nosile obeležja stranke.

Ana Brnabić je juče sazvala konferenciju za štampu, kako bi govorila o napadima na aktivstkinje SNS Jelenu Milosavljević i Slavicu Vujačić, koji su se dogodili proteklih dana.

Ministar finansija i funkcioner SNS Siniša Mali osudio je sve češće napade na aktiviste Srpske napredne stranke i dodao da je to direktno rezultat nasilničkog narativa opozicije i izazivanje sukoba među građanima. 

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

 

Mali je na svom intragram nalogu dodao da pruža svu podršku mladim ljudima, aktivistima koji građanima predstavljaju program slobode. 

- Učestali napadi na stranačke aktiviste, poslednji na Zvezdari, otkrivaju sve licemerje sprske politike, jer su direktno rezultat nasilničkog narativa opozicije i izazivanje sukoba među građanima. Ne možete istovremeno biti za demokratiju, vrednosti, 'mir u svetu' i podsticati napade na nedužne ljude 'naoružane' lecima - napisao je Mali. 

Kako je ocenio Mali, "dok se ne izborimo sa naličjem ovih dvoličnih koji sebe predstavljaju kao 'borce za slobodu', ne možemo se smatrati slobodnim".

- Vaša nasilna retorika će se nas zauvek držati u raljama duboko podeljenog neslobodnog društva. Neslobodnog od vašeg zlog uticaja - poručio je Mali. 
 

Ostavite komentar