Vesti > Politika

SNS ĆE IMATI VEĆINU U SKUPŠTINI! Vučević: Pregovaraćemo sa potencijalnim koalicionim partnerima!

Od dana konstituisanja Narodne skupštine rok za formiranje Vlade Srbije je 90 dana

Autor: K1info

08/01/2024 > 15:21

podeli vest:

SNS ĆE IMATI VEĆINU U SKUPŠTINI! Vučević:  Pregovaraćemo sa potencijalnim koalicionim partnerima!
Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić


Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će SNS odnosno lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", tražiti mandat za formiranje Vlade Srbije i da iako će SNS imati većinu u Skupštini Srbije, ovu stranku čekaju razgovori sa eventualnim koalicionim partnerima, pre svega, Savezom vojvođanskih Mađara (SVM), bošnjačkim strankama i  Socijalističkom partijom Srbije.

- Imaćemo sigurno 129, a možda i 130 mandata, što je dovoljno za većinu u Skupštini Srbije i mislim da ćemo ići sa konceptom inkluzivnog pristupa odnosno da pozovemo, pre svege, Savez vojvođanskih Mađara, bošnjačke stranke, a razgovaraćemo i sa Socijalističkom partijom Srbije, možda i sa nekim drugim, da vidimo ko deli iste vrednosti - rekao je Vučević gostujući na TV Pink.

Govoreći o rokovima za formiranje institucija posle izbora, rekao je da kada Republička izborna komisija proglasi da su okončani izbori i da više nema prigovora, teče rok od 30 dana za konstituisanje Narodne skupštine.

Od dana konstituisanja Narodne skupštine rok za formiranje Vlade Srbije je 90 dana.

Kada je reč o protestima i zahtevima za ponavljanje izbora rekao je da će oni koji protestuju izgleda da nam pokvare i doček Srpske nove godine.

- Pravili su haos 13. decembra, izgleda će i 13. januara, ali dokle god su protesti bez nasilja i bez napada na druge ljude i institucije, neka protestuju, imaju prava da se okupljaju - rekao je on.

 

Ostavite komentar