Vesti > Politika

ANA BRNABIĆ i MINISTRI čestitali BOŽIĆ: Praznik proslavite u MIRU i LJUBAVI sa svojim najbližima

U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime svim pravoslavnim vernicima želim srećan Božić, navodi se u čestitiki premijerke

Izvor: K1info/Tanjug

06/01/2024 > 12:25

podeli vest:

ANA BRNABIĆ i MINISTRI čestitali BOŽIĆ: Praznik proslavite u MIRU i LJUBAVI sa svojim najbližima
Foto: K1info/Tanjug/Freepik


Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić čestitala je danas Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

- U ime Vlade Republike Srbije i svoje lično ime svim pravoslavnim vernicima želim srećan Božić. Uz dobro zdravlje, želim vam da ovaj najradosniji i najsvečaniji hrišćanski praznik proslavite u miru i ljubavi sa svojim najbližima, ispunjeni srećom i slogom. Mir Božji, Hristos se rodi - navodi se u čestitki premijerke.

Orlić čestitao Božić

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimir Orlić uputio je danas božićnu čestitku patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

Foto: ANJUG/ STR/ bs

 

U čestitki se kaže:

- U ime Narodne skupštine Republike Srbije i u svoje ime, Vama, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima čestitam predstojeći Božić. Neka nam radosni praznik rađanja života bude nepresušni izvor duhovne snage, ljubavi i jedinstva u dostojnom čuvanju i jačanju naše Srbije, rada za njeno dobro, na ponos svih ljudi koji joj pripadaju i srpskog naroda u celini. Sa željom da praznične dane provedete u zdravlju, radosti i blagostanju, Mir Božiji - Hristos se rodi!.

Žigmanov čestitao Božić

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov uputio je danas čestitku za Božić patrijarhu Srpske pravoslavne crkve Porfiriju, episkopima i svim vernicima najbrojnije Crkve u Srbiji, kao i katolicima istočnog obreda, koji ga slave po Julijanskom kalendaru.

U čestitki se navodi:

- Slava na visini Bogu i na zemlji mir…' Ova radosna pesma svetih anđela u noći rođenja Bogomladenca, kako nam prenosi apostol Luka, neoslabljenim i stalnim zanosom odjekuje kroz vekove. Jer, temeljna je poruka Božića da je od iskona silni i večni Bog u punini vremena uzeo putem Isusa telo čoveka kako bi nas nadario svojim božanstvom. Ova sveta razmena osposobljuje svakog hrišćanina i sokoli da uzme učešća u tajni božanskog života, da se i u nama ljudima ovaplote duhovne i moralne vrednote mira, međusobnog razumevanja i prihvaćanja te bratske ljubavi. U svetu obeleženom mnogovrsnim nemirima, ostrašćenostima, nepravdama, ratovima i strahovima, projavljuje nam se dete rođeno u štali, suština božićne tajne: 'pohodio nas je Istok s visine, da obasja one koji sjede u tami i sjeni smrti; da upravi noge naše na put mira'. U nastojanju da sa Mironoscem i mi budemo mironosci te graditelji pravednijeg društva na zasadama hrišćanskih vrednosti ljubavi, dijaloga i jednakopravnosti, želim svim pravoslavnim vernicima, kao i katolicima istočnog obreda, srećne božićne i novogodišnje praznike! Mir Božji – Hristos se rodi!

Dačić čestitao Božić

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je patrijarhu srpskom Porfiriju i vernicima srdačne čestitke i najbolje želje za Božić.

- Slavimo današnji Badnji dan i sutrašnji Božić kao dane velike radosti i snažne vere u budućnost. Božić je najveći simbol početka novog života, nove nade i naše vere u napredak. Zato su dani božićnih praznika vreme kada sa našim porodicama i našim najbližim delimo njegovu slavu i poruku mira i blagostanja. Naš narod nikada nije gubio tu veru, čak i u najtežim danima, a danas ga duh Božića vodi kao nadahnuće da još više učinimo zajedno za naše porodice, našu decu i našu Srbiju. Svima koji praznuju želim miran i spokojan Badnji dan i sutrašnji Božić, sa velikom željom da budu dobar početak jedne godine u kojoj će nas pratiti dobro zdravlje, sloga i napredak - navodi se u božićnoj čestitki Ivice Dačića.

Darija Kisić čestitala Božić

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić čestitala je danas patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Božić, i poželela da im najradosniji hrišćanski praznik u domove donese sreću, ljubav i blagostanje.

- Na ovaj veliki praznik Hristovog rođenja, u danima božićne radosti i porodične topline, svi zajedno slvimo ljubav, zajedništvo, slogu i međusobno uvažavanje i razumevanje. To su vrednosti koje nas čine ne samo dobrim ljudima, već jačaju naše porodice, naše društvo i domovinu - napisala je Kisić u čestitki.

Siniša Mali čestitao Božić

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali čestitao je danas Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i svim vernicima koji praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Neka najradosniji hrišćanski praznik donese svima dobro zdravlje, mir i mnogo razloga za osmehe. Praznik Hristovog rođenja neka sva srca ispuni radošću, ljubavlju, tolerancijom, ali i ukaže na prave vrednosti koje ne smemo zaboraviti. Božić je pravo vreme da se još jednom podsetimo na značaj zajedništva i sloge. Svi zajedno, snažno, uz veliki rad i trud možemo da omogućimo da Srbija nastavi da raste i postiže odlične rezultate. Nadahnuti jedinstvom, a u duhu praznika, nastavimo da gradimo i razvijamo našu zemlju i od nje pravimo bolje mesto za život svih njenih građana. Mir Božji – Hristos se rodi - poručio je ministar Siniša Mali.

Čestitke ministra odbrane povodom Božića

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uputio je danas, povodom Božića, čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopu vojnom gospodinu Dositeju i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti.

U čestitki patrijarhu Porfiriju se kaže:

- Vaša Svetosti, U ime pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, Vama i hristoljubivom sveštenstvu, monaštvu i vernom narodu Srpske pravoslavne crkve, srdačno čestitam svesvetli praznik Rođenja Gospoda i spasa našega Isusa Hrista. Uz želje da se molitveno sećate svih blagočestivih pripadnika Vojske Srbije i moleći od Bogomladenca Isusa Hrista da Vam podari dug život, dobro zdravlje i mudrost u izobilju, najsrdačnije Vas pozdravljam hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

U čestitki episkopu Dositeju se kaže:

- Vaše Preosveštenstvo, Povodom predstojećeg praznika Roždestva Hristovog, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i u svoje lično ime, upućujem Vam najsrdačnije čestitke. Neka bi Vam Bogomladenac podario dobro zdravlje i mudrosti u izobilju, sa željom da i ubuduće kao Episkop vojni sa uspehom rukovodite Bogom Vam povereno vojno sveštenstvo. Sa molbom da pomjanete u molitvama svojim našu hristoljubivu Vojsku Srbije, pozdravljam Vas radosnim hrišćanskim pozdravom: Mir Božji, Hristos se rodi!

U čestitki pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije se kaže:

- Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pravoslavne veroispovesti, srdačno čestitam predstojeće praznične dane, povodom rođenja Spasitelja našega Gospoda Isusa Hrista. S verom i nadom u Bogomladenca Hrista, ugledajući se na naše pretke, koji i u najtežim okolnostima veru sačuvaše i nama je predadoše, izražavam uverenje da ćete i dalje istrajno izvršavati poverene vam zadatke i čuvati Srbiju. Sa iskrenom željom da u radosti, miru, blagostanju i krepkom zdravlju dočekamo svetle dane praznika Hristovog rođenja, upućujem vam sveradosni pozdrav: Mir Božji, Hristos se rodi!

Selaković čestitao Božić

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković uputio je, povodom Božića, čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svom verujućem narodu Srpske Pravoslavne Crkve, koji Božić slave po Julijanskom kalendaru, uz reči “Mir Božiji - Hristos se rodi!”.

Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

 

- Koristim priliku da Vam uputim srdačne čestitke povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika – Božića, u želji da nam svima ovaj veliki praznik donese preko potreban mir i blagostanje u ovim izazovnim vremenima za našu Otadžbinu, Republiku Srbiju - poručio je ministar:

- Kako je rođenje Bogomladenca Hrista najradosniji dan u vascelom hrišćanskom svetu, iskreno se nadam da će nam, kao takav - veličanstven i neponovljiv tren, osnažiti veru, ljubav i nadu u celom našem narodu, a na dobrobit naše države - navodi se u čestitki.

Gojković čestitala Božić

Potpredsednica Vlade i ministarka kulture Maja Gojković uputila je danas čestitku svim građanima Republike Srbije povodom Božića.

- Svim građanima Republike Srbije najsrdačnije čestitam Božić uz želju da praznik Hristovog rođenja donese zdravlje i blagostanje, a radost Božića ispuni sva srca i domove. Neka duhovna snaga velikog praznika bude snažan podstrek da osnažimo hrišćanske vrline zajedništva, razumevanja i praštanja zarad sveukupnog napretka naše zemlje i našeg naroda. Želim da Božić provedete sa najmilijima u miru, zdravlju, slozi i blagostanju. Mir Božiji – Hristos se rodi! - ističe se u čestitki.

Ostavite komentar