Vesti > Politika

Lajčak posle razgovora u Briselu: Korisne DISKUSIJE sa Petkovićem i Bisljimijem

U zgradi Evropske službe za spoljne poslove danas je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou

Izvor: K1info/Tanjug

16/11/2023 > 21:38

podeli vest:

Lajčak posle razgovora u Briselu: Korisne DISKUSIJE sa Petkovićem i Bisljimijem
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Visoki izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas da je na današnjim sastancima na tehničkom nivou sa direktorom Kancelarije za KiM Vlade Srbije Petrom Petkovićem i glavnim pregovaračem Prištine Besnikom Bisljimijem bilo diskusija korisnih za napredak u brojnim pitanjima.

- Danas sam ugostio glavne pregovarače Kosova Besnika Bisljimija i Srbije Petra Petkovića na rundi dijaloga u Briselu. Naše diskusije su bile korisne za napredak u vezi sa brojnim pitanjima na našem dnevnom redu - napisao je Lajčak na svom nalogu na mreži Iks.

 

 

U zgradi Evropske službe za spoljne poslove danas je održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom nivou, uz posredstvo EU.

Nakon sastanaka, Petković je izjavio da se razgovaralo o izradi statuta Zajednice srpskih opština, kao prvog konkretnog koraka u pravcu formiranja ZSO, koje srpski narod na KiM čeka više od 10 godina i dodao da će se ti razgovori nastaviti.

- Oni su jasno govorili o svim aspektima nacrta statuta posebno onom delu koji se odnosi na izvršne nadležnosti, pre svega prostorno planiranje, zdravstvo, obrazovanje, ekonomski razvoj i da je finansira Beograd - rekao je Petković.
 

Ostavite komentar