Vesti > Politika

SVEOPŠTI napad na PARIZER: Premijerka o politici srpske OPOZICIJE

Planira se novi sastanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca, kako bi videli koje cene još mogu dodatno da snize

Izvor: K1info/Tanjug

13/09/2023 > 14:03 >> 14:08

podeli vest:

SVEOPŠTI napad na PARIZER: Premijerka o politici srpske OPOZICIJE
Foto: Tanjug/Slobodan Miljevic


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas u Valjevu da srpska opozicija ima novu politiku protiv politike Aleksandra Vučića - sveopšti napad na parizer.

Odgovarajući na pitanje novinara, Brnabićeva je rekla da se ne plaši da će biti nestašice parizera i drugih proizvoda, a čije su cene sada niže. 

- Posle pokušaja prošle nedelje da se blokira rast plata i penzija, da se spreči jednokratna finansijska podrška majkama sa decom do 16 godina starosti, dupliranje subvencija za poljoprivrednike, dodatnih 3,9 milijardi dinara za lečenje retkih bolesti. Dakle, to je sada prošlo, taj voz je prošao, opozicija je sada krenula da se obračunava sa parizerom - dodala je premijerka. 

Ona je dodala da ima svih proizvoda i da ne veruje da će doći do nestašice proizvoda koji se sada prodaju po nižim cenama. 

- Ima ih u čitavoj Srbiji u svim trgovinskim lancima, na te proizvode koliko znam marže nisu preterano velike, tako da neće biti veliki gubici za trgovinske lance. U svakom slučaju ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i ministar Momirović je vodio razgovore sa trgovinskim lancima već nekoliko nedelja, ne postoji problem - dodala je ona.

Brnabićeva je rekla da to što su sada određeni proizvodi sniženi ne znači da će biti u budućnosti poskupljenja. 

- Ja bih volela da se nekada zajedno radujemo i obradujemo dobrim vestima, kao što je limit na stambene kredite i zamrzavanje stambenih kredita. Dakle ne, ne verujem da će biti nestašica, ako bude bilo nestašica razgovaraćemo sa tim trgovinskim lancima - rekla je ona. 

Brnabićeva je dodala da planira da održi još jedan sastanak sa predstavnicima trgovinskih lanaca, kako bi videli koje cene još mogu dodatno da snize. 

- Da još jednom pogledamo te marže, zato što su one za neke proizvode izuzetno visoke, ali opet to je slobodno tržište i oni sa tim maržama pokrivaju neke druge gubitke, za neke namirnice na koje smo mi ograničili cene još kada je počela kriza sa inflacijom - dodala je ona. 

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Brnabićeva je rekla da očekuje da i situacija sa inflacijom bude bolja i dodala da je u ovom trenutku 11,5 odsto.

- Do kraja godine očekujemo da će se spustiti na osam odsto, sledeće na četiri odsto - rekla je ona i istakla da će povećanje plata i penzija koje će uslediti dodatno uticati da se kupovna moć građana poveća. 

Ostavite komentar