Vesti > Politika

Ova pomoć će se PAMTITI: Žiofre ČESTITAO Srbiji na SOLIDARNOSTI sa UKRAJINSKIM NARODOM

Žiofre je napomenuo da je poslato nekoliko kamiona sa elektronskom opremom, koja je bila neophodna elektro -energetskom sistemu Ukrajine

Izvor: K1info/Tanjug

30/08/2023 > 16:53

podeli vest:

Ova pomoć će se PAMTITI: Žiofre ČESTITAO Srbiji na  SOLIDARNOSTI sa UKRAJINSKIM NARODOM
Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Šef delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre čestitao je danas Srbiji na slanju 14 kamiona punih lekova i druge humanitarne pomoći Ukrajini, rekavši da je to konkretan gest solidarnosti Srbije sa ukrajinskim narodom.

- Skoro 80 miliona građana Ukrajine ima potrebu za direktnom pomoći. Nedavno smo premijerka Srbije Ana Brnabić i ja, zajedno sa ambasadorom Ukrajine Tolkačem, ispratili nekoliko kamiona sa elektronskom opremom, koja je bila neophodna elektro -energetskom sistemu Ukrajine. Čestitao bih Srbiji i na tome što je prihvatila ukrajinske izbeglice - rekao je Žiofre.

Kako je rekao, Ukrajina i ukrajinski narod trpe zbog brutalne ruske agresije, svaki dan ginu civili, padaju bombe, a infrastruktura se uništava.

- Ukrajinci su otporni, nastavljaju da se bore za svoju zemlju i pobediće u toj borbi. Mi nastavljamo sa podrškom. EU je već pomogla sa 75 milijardi evra i bićemo tu dokle god je potrebno - naveo je Žiofre.

Šef delegacije EU u Srbiji rekao je da je današnja solidarnost Srbije važan gest i da će se ova pomoć pamtiti.

 

Ostavite komentar