Vesti > Politika

Kurti se "PERE" od ODGOVORNOSTI, ali NAJAVIO održavanje IZBORA u ČETIRI OPŠTINE na SEVERU KiM na jesen

Kurti je govorio i o osnivanju ZSO, kaznenim merama koje je EU nametnula Prištini, i ponovo kritikovao Beograd

Izvor: K1info/Tanjug

28/08/2023 > 22:49

podeli vest:

Kurti se "PERE" od ODGOVORNOSTI, ali NAJAVIO održavanje IZBORA u ČETIRI OPŠTINE na SEVERU KiM na jesen
Foto: Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu


Izbori u četiri opštine na severu KiM biće održani na jesen, izjavio je danas u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, preneo je RTK.

Kurti je u intervjuu za Radio-televiziju Slovenije na Bledu, gde učestvuje na Strateškom forumu, osim o organizaciji izbora u četiri opštine na severu, govorio i o osnivanju ZSO, kaznenim merama koje je EU nametnula Prištini,  i ponovo kritikovao Beograd, prenosi prištinski medij.

On tvrdi da vlasti u Beogradu ''čine sve da spreče Srbe na severu da se integrišu'', zbog čega mu je, kaže, potrebna pomoć međunarodne zajednice, posebno Evropske unije.

- Bilo je nekih sankcija našoj demokratskoj zemlji, zbog situacije na severu, za koju nemamo nikakvu odgovornost, tamo se borimo protiv nasilnog ekstremizma, jer su napadnuti vojnici Kfora, građani i novinari. Istina je da od ovih mera trpe građani, poslovna zajednica, ali i državni organi u smislu sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je blokiran. Svi grantovi su suspendovani, a uklanjanje ovih mera je prva stvar koju treba da uradi EU - rekao je Kurti, kako prenosi RTK.
 

Ostavite komentar