Vesti > Politika

Za Srbiju ključno da NASTAVI REFORME: Šarl Mišel i Brnabić razgovarali o DEESKALACIJI SUKOBA na KiM

Premijerka se sastala i sa Ursulom fon der Lajen sa kojom je razgovarala o mehanizmima za deeskalaciju nasilja

Izvor: K1info/Tanjug

04/07/2023 > 15:50

podeli vest:

Za Srbiju ključno da NASTAVI REFORME: Šarl Mišel i Brnabić razgovarali o DEESKALACIJI SUKOBA na KiM
Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Peđa Vučković


Premijerka Srbije Ana Brnabić je danas u Briselu razgovarala sa komesarom Evropske unije za ekonomiju Paolom Đentilonijem, komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Kako je izjavila sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom razgovarala je o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije.

- Današnju posetu Briselu počinjem sastankom sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom o značaju evropskih integracija, očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prevazilaženju svih izazova na evropskom putu Srbije - navela je Brnabić.

Mišel je posle sastanka izjavio da su potrebni hitna deeskalacija situacije na severu KiM i nastavak dijaloga Beograda i Prištine, uz posredstvo Evropske unije.

- Na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić izneta je jasna poruka Evropskog saveta o potrebi hitne deeskalacije situacije na severu Kosova i nastavka dijaloga uz posredovanje EU - napisao je Mišel na Twitteru.

On je naveo da je za Srbiju ključno da nastavi reforme kako bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji.

- Budućnost Zapadnog Balkana je u Evropskoj uniji - poručio je Mišel.

Premijerka se sastala i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen sa kojom je, kako je navela, razgovarala o aktuelnim temama, uključujući mehanizme za deeskalaciju nasilja na KiM.

Brnabić je na društvenoj mreži Twitter navela da je sa fon der Lajen razgovala i o planu razvoja za Zapadni Balkan i značaju produbljene integracije Srbije u Evropsku uniju.

Sastanak sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen i razgovor o aktuelnim temama - sagledavanje mehanizama za deeskalaciju nasilja na KiM, plan razvoja za Zapadni Balkan kao i značaj produbljene integracije Republike Srbije u Evropsku uniju - navela je Brnabić.

Brnabić bi u Briselu trebalo da učestvuje i na panel diskusiji, koju organizuje medijska platforma "Euractiv Srbija", na temu "DA, ALI…: Vizija budućnosti Srbije u Evropskoj uniji".

Ostavite komentar