Vesti > Politika

DAČIĆ OTKRIO: Norveška donela odluku da ZATVORI AMBASADU U PRIŠTINI

Kurti i njegovi su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili, rekao srpski ministar inostranih

Izvor: K1info/Tanjug

30/06/2023 > 11:06

podeli vest:

DAČIĆ OTKRIO: Norveška donela odluku da ZATVORI AMBASADU U PRIŠTINI
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je Norveška donela odluku da zatvori ambasadu u Prištini.

On je to rekao za tv Pink i dodao da je za tu odluku saznao nakon razgovora sa  državnim sekretarom u norveškom Ministarstvu spoljnih poslova Ajvinom Vadom Petersonom i dodao da je to pogodilo Prištinu.

Govoreći o odluci premijera privremenih prištinskih institucija da dve organizacije proglasi terortističkim Dačiće je rekao da Kurti nema konstantu u terminima koje koristi, ali da mu je jedina konstanta "opšte nastojanje" da celu Srbiju i srpski narod proglasi genoicidnim narodom, da smo mi ti koji su izvršili zločine i da moramo da platimo ratnu odštetu. 

- Oni su umislili da mogu da rade šta hoće, a da ih ne zanima mišljenje onih koji su ih stvorili. Pitanje je da li oni to rade samo ili uz pomoć nekoga, a onda je pitanje koga. To je kao kada stvorite virus u labaratoriji pa on počne da hara svetom - rekao je Dačić.

On je dodao da je priznanjem Kosova otvorena je Pandorina kutija iz koje se ne zna šta će izaći.

- Nama je to pomoglo kod objašnjavanja tog fenomena kod zemalja koje su priznale Kosovo. Mi nismo imali diplomatiju pre 2012. godine, a kada je Vučić doneo odluku i ja kao ministar da radimo na tome počeli smo da objašnjavamo ljudima da će neko u njihovim zemljama to isto da uradi - rekao je Dačić.

Ostavite komentar