Vesti > Politika

Kurti nastavlja sa ANTISRPSKOM POLITIKOM: Nasilno izvršio EKSPROPRIJACIJU u Zubinom potoku

Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović reagovao je na najavu prištinskih vlasti da će usvojiti novi zakon o eksproprijaciji

Izvor: K1info/Tanjug

25/04/2023 > 19:00

podeli vest:

Kurti nastavlja sa ANTISRPSKOM POLITIKOM: Nasilno izvršio EKSPROPRIJACIJU u Zubinom potoku
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić


Bivši gradonačelnik Zubinog Potoka Srđan Vulović izjavio je danas da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja sa antisrpskom politikom, da je u Zubinom Potoku "nasilno" izvršio eksproprijaciju i poručio da će srpski narod, mirno i demokratskim putem da se bori za svoja prava''.

Vulović je to rekao za TV Most reagujući na najavu prištinskih vlasti da će usvojiti novi zakon o eksproprijaciji.

- Kurti nastavlja sa svojom antisrpskom politikom. Šta Srbi misle o Kurtiju i njegovoj vlasti pokazali su na izborima u nedelju, klasičan primer nezadovoljstva i odnosa Prištine prema srpskoj populaciji je to da je u Zubinom Potoku izašlo nula glasača srpske populacije - rekao je Vulović.

On je podsetio da je Kurti u Zubnom Potoku ''nasilno'' izvršio eksproprijaciju.

- A onda je u sledećih mesec dana doneo skupštinske odluke da bi tu svoju nasilnu eksproprijaciju opravdao. Sve je to radio bez javnih rasprava, bez učešća lokalnog stanovništva i opet radi isto. Ministarstvo životne sredine i regionalnog razvoja radi na novom zakonskom aktu koji je opet isključivo antisrpski - ocenio je Vulović. 

On je objasnio da je do sada, taj zakon podrazumevao 'eksproprijaciju samo određenog zemljišta koje je neophodno za izgradnju, a sada se, kako je rekao, osilio da hoće da vrši i eksproprijaciju i okolnog zemljišta'.

Vulović je poručio da će ''Srbi nastaviti, kao i do sada'', mirnu i demokratsku borbu.

- Upoznaćemo sa ovim sve međunarodne faktore od Evropske Unije, ambasadora Kvinte, OEBS, i sve koji su za to nadležni, a žalićemo se i zvaničnim organima u Prištini, pravosuđu i tužilaštvu - naglasio je Vulović.
 

Ostavite komentar