Vesti > Politika

ŠAMAR Kurtiju iz PRIŠTINE: Kosmet NIJE na dnevnom redu Saveta Evrope, to je VELIKI NEUSPEH

Takozvani premijer nailazi na žestoku osudu i iz redova Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini

Autor: K1info/Kosovo online

14/01/2023 > 17:30

podeli vest:

ŠAMAR Kurtiju iz PRIŠTINE: Kosmet NIJE na dnevnom redu Saveta Evrope, to je VELIKI NEUSPEH
Foto: Kosovo Online


Šef poslaničke grupe Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri smatra da to što Savet Evrope nije uvrstio u dnevni red članstvo Kosova predstavlja najveći neuspeh Prištine i tzv. Vlade Kosova u poslednjih 20 godina.

On je na Fejsbuku naveo da je to samo jedan od kapitalnih neuspeha tzv. Vlade Kosova u poslednjih 20 godina.

- Dakle, ono što je pre dve godine počelo kao svestrana degradacija u spoljnoj politici Kosova, sada proizvodi konkretne efekte. Neuspeh vlade da izgradi stabilnu koheziju i adekvatnu koordinaciju sa međunarodnim partnerima, tako da Kosovo postane članica Saveta Evrope, jedan je od kapitalnih neuspeha u poslednjih 20 godina. Štaviše, u situaciji kada najveći protivnici Kosova više nisu deo ovog Saveta, i kada širom Evrope vlada atmosfera jedinstva protiv ose zla, gubitak ove šanse je neoprostiv - napisao je Tahiri, a prenosi Kosovo online.

Dodaje "da zbog ovakvog anemičnog stanja u spoljnoj politici, danas su partneri koji su Kosmetu pomogli u stvaranju države skeptični pitajući se da li imamo jasnu viziju kojim putem idemo".

- Da li je Kosovo ostalo bez jasnog pravca i bez ideje kojim putem da ide, to je sada očigledno. Ovo je neuspeh ministarke Gervale, a najviše predsednice Osmani i premijera Kurtija - ocenio je Tahiri.

 

Ostavite komentar