Vesti > Hronika

Majka koja je tukla ćerkicu ostaje u pritvoru, POTERNICA za BABOM

Baba koja je snimila Slavicu Ð. (27) kako mlati trogodišnje dete nije dostupna organima gonjena

Izvor: K1info/Tanjug

23/11/2022 > 13:54

podeli vest:

Majka koja je tukla ćerkicu ostaje u pritvoru, POTERNICA za BABOM
Foto: Youtube PrintScreen


Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu zatražilo je od sudije za prethodni postupak Drugog osnovnog suda da produži pritvor Slavici Ð. (27), majci osumnjičenoj da je prošlog meseca u Grockoj tukla svoju trogodišnju ćerku, kako ne bi uticala na svedoka i kako ne bi ponovila krivično delo.

U saopštenju tužilaštva, podseća se da je doneta naredba o sprovođenju istrage protiv S. Ð. zbog sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

Navodi se da je osumnjičena saslušana, ispitan svedok, te da je obavljeno psihijatrijsko veštačenje osumnjičene i doneta naredba za obavljanje i drugih neophodnih veštačenja radi utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je S. Ð. izvršila krivično delo prema maloletnoj ćerki, a koje je zbog načina izvršenja i posledica izazvalo veliko uznemiranje i interesovanje javnosti.

Imajući u vidu da svedok L. Ð. nije dostupna državnim organima i da je polednji put viđena prilikom učešća uživo u televizijskoj emisiji 29. oktobra, a u kojoj je govorila o događaju, za njom je tužilaštvo raspisalo potragu.

Tužilaštvo apeluje i na medije da u izveštavanju postupaju u skladu sa zakonima i podzakonskim propisima, koji se odnose na zaštitu interesa učesnika u krivičnom postupku, te da se ubuduće uzdrže od gostovanja svedoka u emisijama, pre njihovog ispitivanja u postupku koji se vodi.

Sve to u cilju efikasnog vođenja krivičnog postupka i zaštite interesa svih učesnika u postupku, a naročito dece, dodaje se u saopštenju tužilaštva.

Foto: Shutterstock

 

Podsetimo, Slavica Ð. (27), osumnjičena je da je tukla svoju trogodišnju ćerku, dok ona vrišti i plače, nakon što se snimak tog nasilja pojavio na društvenim mrežama.

Na snimku se vidi i čuje kako jedna žena šamara, vuče i tuče malu devojčicu, nakon čega je bacila na pod i nastavila da je šamara.

Osumnjičena se tokom saslušanja branila ćutanjem.

 

Ostavite komentar