Vesti > Hronika

Rekonstrukcija ubistva devojčice iz Francuske - Lolu (12) ubili sektaši?

Vest o ubistvu devojčice čije je telo pronađeno u koferu potresla i Srbiju

Izvor: K1info/telegraf.rs

18/10/2022 > 21:38

podeli vest:

Rekonstrukcija ubistva devojčice iz Francuske - Lolu (12) ubili sektaši?
Foto: Unsplash.com


Loli su ruke i noge bile oblepljene trakom, a traka joj je bila nalepljena i preko usta. Na vratu su uočene posekotine, koje su verovatno nastale posle smrti, a obdukcija je pokazala da je devojčica umrla od posledica gušenja.

Čitava Francuska, ali i svet, šokirani su zbog ubistva 12-godišnje devojčice Lole Davijet, čije beživotno telo je u petak 14. oktobra pronađeno u koferu u Parizu.

Devojčica kobnog dana nije došla kući iz škole, iako su je sigurnosne kamere snimile kako ulazi u zgradu u kojoj živi sa roditeljima.

Oko 15.20 časova kada su kamere registrovale njen ulaz, snimljeno je kako za njom ulazi i žena u sivoj dukserici i belim helankama. Sutradan je ta ista žena uhapšena zbog sumnje da je devojčicu mučila, silovala i ubila, a potom da je kofer sa njenim telom ostavila u ulici nedaleko od zgrade gde je Lola živela.

Majka je oko 17 časova Lolin nestanak prijavila policiji, a oko 23.30 časova policiji se javio i jedan beskućnik, koji je i pronašao telo deteta u koferu.

Francuski mediji pišu da je osumnjičena Dabia B. (24), rodom iz Alžira, koja je u Francusku ušla legalno 2016. godine da bi studirala, devojčicu namamila u stan svoje sestre, gde je privremeno boravila. Tamo je detetu zapušila usta, vezala joj ruke, istuširala, seksualno zlostavljala, mučila, a potom i ugušila.

Telo je potom ugurala u plastični kofer, a komšije su je videle kako sa tim koferom izlazi iz zgrade i čak ga ostavlja na ulici da bi ušla u pekaru. Prema nezvaničnim informacijama, po nju je tada automobilom došao prijatelj, koji ju je odveo na nepoznatu lokaciju. Dabia je uhapšena tek sutradan, na drugom kraju Pariza, a sa njom je privedeno još nekoliko osoba.

Motiv za ubistvo i dalje nije poznat, ali je Dabia navodno u policiji rekla da je dete pomešala sa njenom majkom, koja je upravnica zgrade. Dabia je imala raspravu sa Lolinom majkom jer navodno nije htela da joj obezbedi ključ od ulaznih vrata, iako je ova boravila kod sestre u stanu.

Međutim, istražitelji ne isključuju mogućnost ni da je u pitanju sektaško ubistvo, s obzirom na to da su na grudima nesrećne devojčice pronađeni utisnuti brojevi 0 i 1.

Javni tužilac Laur Besau rekao je u ponedeljak da je obdukcijom ustanovljeno da je devojčica preminula od prestanka rada srca usled gušenja, te da su uočene povrede na grliću.

- Utvrđene su i druge povrede, posebno u predelu lica, leđa, kao i velike posekotine na vratu koje su, prema zaključku patologa, nisu uzrok smrti devojčice - rekao je tužilac.

Foto: Facebook/D.Devijet

 

Saopšteno je i da je protiv devojke iz Alžira podignuta optužnica koja je tereti za ubistvo, silovanje i mučenje osobe mlađe od 15 godina. Muškarac (43), koji je takođe uhapšen, tereti se za saučešće u zločinu, odnosno za pomaganje prilikom pokušaja da se sakrije telo žrtve.

Ipak, i dalje nije jasno zašto je Dabia ubila dete.

Sektaško ubistvo?

Tužilac je potvrdio da su detetu ruke bile okovane, a usta prelepljena trakom. Istakao je i da je bilo višestrukih uboda po gornjem delu tela i posekotina na vratu, te da su crvenom bojom ispisani brojevi "0" i "1" na svakom stopalu devojčice.

Za sada nije razjašnjena simbolika ova dva broja, zbog čega nije isključeno ni da je u pitanju sektaško ubistvo.

Francuski mediji javljaju da je osumnjičena za svirepo ubistvo Lole Davijet smeštena u samicu i da se čekaju novi rezultati istrage.

Za sada nisu poznati svi detalji sa njenog saslušanja, kao ni da li je njena sestra bila takođe umešana u zločin. Pojedini mediji su preneli da je policija privela i sestru u okviru istrage, ali još nije otkriveno da li je ona puštena na slobodu ili se i dalje nalazi u pritvoru.

 

 

 

Ostavite komentar