Vesti > Hronika

DVE ŽRTVE prevrtanja minibusa kod Valjeva: Žena podlegla povredama u bolnici

Priveden je vozač, kome je određeno zadržavanje do 48 sati

Autor: K1info/blic.rs/kurir.rs

16/10/2022 > 15:52

podeli vest:

DVE ŽRTVE prevrtanja minibusa kod Valjeva: Žena podlegla povredama u bolnici
Foto: Pexels.com


Jedna žena preminula je u bolnici posle saobraćajne nesreće brane Rovni nadomak Valjeva, kada se minibus pun putnika survao niz liticu, pišu "Novosti".

U ovoj saobraćajnoj nesreći je jedna ženska osoba poginula na licu mesta, druga žrtva je preminula u bolnici oko 15 časova. Još 16 putnika zadobilo je telesne povrede i prevezeni u Urgentni centar Opšte bolnice u Valjevu. 

Podsetimo, u blizini ulaska u prostor hidroakumulacionog jezera brane Rovni, jugoistočno od Valjeva, došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je poginula jedna putnica, a 15 osoba povređeno, od kojih tri teško i lekari im se bore za živote. Vozač Ž. M. (63) iz Osečine, čiji je minibus učestvovao u nesreći, priveden je i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.

U vreme udesa, u minibusu koji je prevozio uglavnom penzionere sa područja Osečine koji su krenuli na izlet u valjevskom kraju, nalazilo se oko 20 putinika. Minibus je iz sada još neutvrđenih razloga, prvo probio zaštitnu ogradu, a potom se survao u provaliju duboku oko 50 metara.

Do prevrtanja minibusa, prema prvim navodima medija, došlo je tako što je navodno vozač izašao iz vozila i pri tom nije podigao ručnu kočnicu, zbog čega je minibus na nizbrdici krenuo unazad, a nakon toga se prevrnuo, piše Blic.

Međutim, naknadno je saopšteno da svedoci i vozač tvrde da je ručna kočnica u minibusu bila podignuta, tako da će se dalje istraživati zašto je vozilo krenulo unazad i survalo se u provaliju. Prema pisanju medija, vozač nije bio pod dejstvom alkohola. Na pomenutoj deonici inače nema saobraćaja, već je u pitanju put koji vodi u ulaz u kompleks brane i jezera.

Primljeni povređeni se zbrinjavaju i snimaju u bolnici u Valjevu. Najveći broj povreda su povrede ekstremiteta i tela zbog prevrtanja minibusa. Ukupno četiri saniteta su prevezla povređene.

 

 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar