Vesti > Hronika

U nastavku suđenja Kecmanovićima, instruktor i vlasnik streljane izneli odbranu

Odbranu je danas izneo Ratko Ivanović vlasnik streljačkog kluba u kom je kako se sumnja maloletni K.K. učio da puca, a zatim i instruktor

Izvor: K1info

21/06/2024 > 15:06

podeli vest:

U nastavku suđenja Kecmanovićima, instruktor i vlasnik streljane izneli odbranu
Foto: ATA Images/Tanjug printscreen


U Višem sudu u Beogradu danas su u nastavku suđenja ocu i majci dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole, odbranu izneli instruktor i vlasnik streljane.

Odbranu je danas izneo Ratko Ivanović vlasnik streljačkog kluba u kom je kako se sumnja maloletni K.K. učio da puca, a zatim i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković. 

Kako Tanjug saznaje Ivković nije odgovarao na pitanja, dok je Marinković odgovarao na sva pitanja sem na pitanja branilaca optuženih Kecmanovića.

Za sledeće suđenje koje je zakazano za 12. jul kada su pozvani svedoci. 

Obojica se optužnicom terete za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da K.K. nije pucao u tom klubu. 

Miljana i Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu  želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih. 

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu. 

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionicu u kojoj je masakr počinjen. 

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

 

Ostavite komentar