Vesti > Hronika

Danas nastavak suđenja Kecmanovićima, vlasnik streljane iznosi ODBRANU

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas

Izvor: K1info

Autor: Milena Gačević

21/06/2024 > 09:28

podeli vest:

Danas nastavak suđenja Kecmanovićima, vlasnik streljane iznosi ODBRANU
Foto: Tanjug printscreen


U Višem sudu u Beogradu danas bi iznošenjem odbrane trebalo da se nastavi suđenje ocu i majci dečaka K.K. koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.

Odbranu bi danas trebalo da iznese Ratko Ivanović, vlasnik streljačkog kluba, u kojem je, kako se sumnja, maloletni K.K. učio da puca, a zatim i instruktor u tom klubu Nemanja Marinković.

Obojica se optužnicom terete za krivična dela davanje lažnog iskaza, jer su, kako se sumnja, u tužilaštvu tvrdili da K.K. nije pucao u tom klubu. 

Ivanović i Marinković su na prethodnom suđenju rekli da se ne osećaju dobro zbog čega je njihovo izlaganje odloženo za danas.  

Majka Miljana i otac Vladimir Kecmanović su na prethodnim suđenjima izneli odbranu i odgovarali na pitanja tužilaštva, suda, branilaca i oštećenih, međutim oni nisu želeli da odgovaraju na pitanja punomoćnika oštećenih. 

Kecmanovići od početka ovog postupka negiraju krivicu. 

Foto: ATA Images

 

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava.

Otac dečaka, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dečak K.K, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.
    
 

Ostavite komentar