Vesti > Hronika

PROVOCIRAJU I NA DEČIJEM IGRALIŠTU! Vandali ispisali POGRDNE GRAFITE nadomak Gračanice (FOTO)

Iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju oštro su osudili ovaj čin

Izvor: K1info

Autor: Kristina Jokić

17/06/2024 > 14:38

podeli vest:

PROVOCIRAJU I NA DEČIJEM IGRALIŠTU! Vandali ispisali POGRDNE GRAFITE nadomak Gračanice (FOTO)
Foto: TANJUG/ Kancelarija za Kosovo i Metohiju/ bg


Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da je ispisivanje grafita "Albanija" i pogrdnih natpisa na srpskom Domu kulture i na dečijem igralištu u selu Sušica, nadomak Gračanice, je nova provokacija i pretnja po ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, čija su meta i ovoga puta deca, ali i ustanove kulture koje treba da služe kao prostori tolerancije.

Kako se navodi, ovaj vandalski čin, osim uništavanja srpske imovine, jasno ima za cilj da zastraši srpsku decu i onespokoji njihove roditelje, a takve provokacije u direktnoj su sprezi za idejama i snovima Aljbina Kurtija o velikoj Albaniji i etnički čistom Kosovu i Metohiji.

Dodaje se da su srpska deca česta meta napada albanskih huligana, iako nikoga ničim ne izazivaju, već samo žele da imaju srećno i spokojno detinjstvo na prostoru KiM.

- Međutim, na srpsku decu su albanski ekstremisti pucali, često su bila na meti fizičkih napada i uvreda, prebijana, kidani su im krstići, pa im se i ovakvim porukama stavlja do znanja da nigde nisu bezbedni - navodi se u saopštenju.

Ističe se da će Kancelarija sanirati štetu koja je napravljena, ali će zahtevati i konkretne korake od nadležnih organa za pronalaženje i sankcionisanje provokatora koji su izvšili ovaj incident, jer se nijedan incident koji je usmeren ka srpskom narodu, posebno ka srpskoj deci ne sme prenebregnuti.

Ostavite komentar