Vesti > Hronika

POLICIJSKA AKCIJA u Srpskom Krsturu: Pronađeno 200 ILEGALNIH MIGRANATA, zaplenjeno ORUŽJE, DROGA, MAČETE i NOVAC

Akciju sproveli pripadnici operativne udarne grupe, koja je po naređenju Aleksandra Vulina formirana u julu ove godine

Izvor: K1info/Tanjug

05/10/2022 > 12:22

podeli vest:

POLICIJSKA AKCIJA u Srpskom Krsturu: Pronađeno 200 ILEGALNIH MIGRANATA, zaplenjeno ORUŽJE, DROGA, MAČETE i NOVAC
Foto: Tanjug/ OMK MUP Republike Srbije


Policija je u Srpskom Krsturu, u opštini Novi Kneževac, pronašla na obali Tise oko 200 migranata i zaplenila određenu količinu oružja i novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Akcija je bila usmerena na sprečavanje krijumčarenja migranata ka Mađarskoj i krijumčarenja oružja i narkotika, kao i krivičnih dela sa elementima nasilja koje vrše migranti, navedeno je u saopštenju.

Navedeno je i da su zaplenjena tri pištolja, automatska puška, noževi, mačete i određena količina novca. Akciji operativne udarne grupe i pripadnika Žandarmerije usmerenoj na sprečavanje krijumčarenja iregularnih migranata ka Mađarskoj i suzbijanje krijumčarenja oružja i narkotika prisustvovao je i ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije

 

- Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije su u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise, pronašli oko 200 iregularnih migranata i zaplenili određenu količinu oružja i novca. Jedan broj iregularnih migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar za migrante, a jedan broj je sproveden kod nadležnog tužilaštva na dalje postupanje - rekao je Vulin.

On je dodao da je Srbija ozbiljna, organizovana i humana zemlja u kojoj zakon mora da se poštuje i u kojoj zakon važi za sve.

- Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji. Svaka krijumčarska banda će biti otkrivena i razbijena, a njeni pripadnici biće kažnjeni u skladu sa zakonom Srbije - kazao je ministar.

Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije

 

On je istakao da je, zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Aleksandra Vučića, koji je o važnim pitanjima migratorne politike nedavno razgovarao sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i saveznim kancelarom Austrije Karlom Nehamerom, Srbija dokazala da je pouzdan partner i zemlja koja je u stanju da odgovori na sve izazove koje je donela migrantska kriza i zaštiti svoje stanovništvo.

- Naša država nije izazvala i nikako nije odgovorna za migrantsku krizu i neće biti parking za migrante, a posebno neće biti prostor za skupljanje ološa i bandita. Želim još jednom da poručim poštovanim građanima u Subotici, Kikindi, Kanjiži, Somboru, Srpskom Krsturu, Novom Kneževcu da mogu da imaju apsolutno poverenje u svoju državu i da su njihova mesta pod posebnom pažnjom policije - poručio je Vulin.

Foto: Tanjug/OMK Mup Republike Srbije

 

Pripadnici operativne udarne grupe i Žandarmerije zaplenili su tri pištolja, automatsku pušku, noževe, mačete, kao i određenu količinu novca.

- Bezbedan i siguran život naših građana uvek je na prvom mestu i nećemo dozvoliti da se na bilo koji način ugrozi, baš kao ni njihova imovina. Svako ko pokuša da ugrozi ili povredi naše građane naći će se na udaru srpske policije. Srbija je humana zemlja, ali Srbija je zemlja koja štiti svoje građane i njihov način života - objasnio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

 

Ostavite komentar