Vesti > Hronika

PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA posle 27 godina priznao šta je uradio: Ovo je kazna na koju je OSUĐEN ZA OTMICU

Nikola Bajić je danas u beogradsku Palatu pravde priveden uz jake mere obezbedjenja

Izvor: K1info

Autor: Mina Dudukovi

28/05/2024 > 15:18

podeli vest:

PRIPADNIK ZEMUNSKOG KLANA posle 27 godina priznao šta je uradio: Ovo je kazna na koju je OSUĐEN ZA OTMICU
Foto: Pixabay.com


Osuđeni pripadnik "zemunskog klana"  Nikola Bajić danas je sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela za slučaj poznat kao prva otmica tog klana u zamenu za zatvorsku kaznu od četiri godine, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

U pitanju je slučaj otmice Novaka Stevanića, čijim su roditeljima pripadnici klana opljačkali stan 22. avgusta 1997. godine. Stevanić je ubrzo nakon ovih događaja izvršio samoubistvo.

Optužnica za razbojništvo protiv Bajića, Gorana Ristića i još dva tadašnja policajca Milana Radukića i Saše Đajića podignuta je 2018. godine i suđenje im je u toku.   

Bajić je za kaznu od četiri godine zatvora prema sporazumu sa tužilaštvom priznao da je sa grupom saučesnika učinio krivično delo Razbojništvo 22. avgusta 1997. godine na štetu sada pokojnog Stevanića, tako što je zajedno sa okrivljenima Goranom Ristićem, Sašom Đajićem i Milanom Radukićem, kao i pokojnima Dušanom Spasojevićem, Milanom Lukovićem i Vukom Vukojevićem, kao i još nekoliko NN lica, pretnjama i upotrebom sile prema oštećenom N.S. iz stana njegovih roditelja oduzeo veću količinu novca i dragocenosti.       

On je ranije kao pripadnik "zemunskog klana" osuđen na kaznu zatvora od 35 godina, kao saučesnik u pojedinim ubistvima.

Kaznu služi Posebnom zatvoru u okviru požarevačke Zabele, gde je premešten 2010. godine, a danas je u beogradsku Palatu pravde priveden uz jake mere obezbedjenja.
 

Ostavite komentar