Vesti > Hronika

KAMION I AUTOBUS iz nesreće u Obrenovcu idu na VEŠTAČENJE! Telo stradalog vozača na OBDUKCIJI, a evo šta kažu OČEVICI

U nesreći je povređena 21 osoba, dok je jedan vozač stradao, a drugi je priveden

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

22/05/2024 > 22:14

podeli vest:

KAMION I AUTOBUS iz nesreće u Obrenovcu idu na VEŠTAČENJE! Telo stradalog vozača na OBDUKCIJI, a evo šta kažu OČEVICI
Foto: Youtube PrintScreen/RTV Mag


Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu naredio je da se izvrši saobraćajno-tehničko veštačenje kamiona i autobusa koji su učestvovali u jezivoj nesreći u Stublinama kod Obrenovca, saznaje "Telegraf.rs".

U sudaru život je izgubio Momčilo Radosavljević (56) iz Bariča koji je bio za volanom autobusa. Njegovo telo prevezeno je na Institut za sudsku medicinu radi obdukcije.

Kamionom je upravljao Milan J. (46) koji je nakon nesreće, navodno, izašao iz vozila i pobegao. Međutim, uhapšen je za svega nekoliko minuta.Testiran je na drogu i alkohol, a rezultati su, nezvanično, pokazali da je pozitivan na amfetamin. 

Foto: Youtube PrintScreen/RTV Mag

 

Vozač kamiona nalazi se u policijskom pritvoru do 48 sati.​ On će sutra biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

U nesreći je povređena 21 osoba i njima je pomoć ukazana u Urgentnom centru i KBC "Bežanijska kosa". 

Očevici opisali tragičan događaj 

Prema rečima meštana, pretpostavlja se da je vozač autobusa pokušao da izbegne kamion, pa je krenuo da skreće u desnu stranu. 

- On je išao odozgo, sa nadvožnjaka, iz Trstenice, pred njim se pojavio kamion koji se uključivao sa sporednog puta i nije ispoštovao znak STOP. Vozač autobusa nije imao vremena da koči, već je pokušao da „pobegne“ udesno. Nažalost nije uspeo, on je poginuo, ali je svojim činom spasao ko zna koliko putnika. Kada smo došli na lice mesta, on je još uvek bio u svom sedištu, kabina je bila potpuno smrskana, a njegovo telo je bilo zarobljeno limarijom. Morali su da seku kabinu da bi ga izvukli, a isekli su i volan da bi mogli da dođu do tela - kaže sagovornik "Nove". 

Foto: Youtube PrintScreen/RTV Mag

 

Prema prvim informacijama iz istrage, za nesreću je kriv upravo vozač kamiona.

- Postoje indicije da se vozač, koji je upravljao kamionom, na nebezbedan način uključio na regionalni put, odnosno nije se uverio da to može da učini na bezbedan način. On je potom udario u prednju stranu autobusa koji se kretao iz pravca Stublina ka Obrenovcu - saznaje se iz tužilaštva.

Ostavite komentar