Vesti > Hronika

Posle smrti PORODILJE IZ OKOLINE Preševa oglasila se PORODICA: Kažu da je ona i ranije imala ZDRAVSTVENIH PROBLEMA...

Zahvalni su lekarima jer su spasili bebu, navode članovi porodice preminule

Izvor: K1info/informer.rs

21/04/2024 > 13:54

podeli vest:

Posle smrti PORODILJE IZ OKOLINE Preševa oglasila se PORODICA: Kažu da je ona i ranije imala ZDRAVSTVENIH PROBLEMA...
Foto: K1info/Shutterstock


Porodilja X.A. (37) iz Preševa, majka četvoro dece, preminula je u sredu, 17. aprila, a sahranjena je u petak u selu Ašane.

Direktor Zdravstvenog centra u Vranju, Saša Đorđević rekao je da je do smrti porodilje i majke četvoro dece došlo usled komplikacija prilikom porođaja.

Prema rečima rođaka preminule, uprkos gubitku, njena porodica je veoma zahvalna lekarima koji su uspeli da spasu bebu.

- Ona je imala probleme sa srcem, koliko sam ja upoznat. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vreme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog koji su brinuli o njoj... Međutim, usled problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da oni, navodno, nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspeli da spasu dete - kaže čovek iz okoline Preševa, rođak pokojne trudnice.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da bi u nedelju trebalo da bude saslušan doktor Veličković. Zatražena je i obdukcija porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu.

Utvrđuju se okolnosti kako je porodilja preminula. U Zdravstvenom centru u Vranju urađena je unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija.

Očekuju se rezultati, a o svemu je obavešteno Ministarstvo zdravlja.

Ostavite komentar